DS1-Amsterdam.jpg

Dames 4 weer dichter bij promotiewedstrijd

-Alkmaar- Tot nu toe in stilte is D4 bezig met een heel goed seizoen. In de competitie staan ze boven Dames 3 maar nog leuker voor henzelf en voor de club is dat ze nog volop in de race zijn om 2e te worden. Dat geeft recht op een promotiewedstrijd tegen een team uit de hogere klasse die dan bij verlies zal degraderen.

D4 is een team van speelsters die al lang samenspelen en de wedstrijden meestal zonder coach moeten zien te doen. Hun teamspirit en trainingsarbeid lijkt nu vruchten af te gaan werpen.
Afgelopen woensdag 2 maart stond er een wedstrijd tegen Ardea op het programma. Helaas is D4 een relatief klein team dus nu er twee afwezig waren moesten we invalsters uit MA1 regelen.

De dames begonnen direct goed door de service terug te pakken en hoewel de aanval nog niet helemaal goed liep bleven ze wel punten maken. Dat ging helemaal hard toen invalster Esmee aan service kwam en 8 punten op rij maakte. De tegenstander probeerde haar nog uit haar flow te halen door een time out maar zelfs dat hielp niet. De eerste smash van Merel was direct een visite kaartje: bijna de bril van de tegenstandster afgeslagen. De eerste set werd dus duidelijk gewonnen met 25-12.
De 2e set was een klassiek geval van concentratieverlies en tegen jezelf spelen. We kwamen direct op achterstand en er lukte weinig meer; de service ging verkeerd, passing te kort en de set ups te dicht bij het net. Toch trokken we nog bij tot 15-15 maar op 15-20 en na een time out moest er toch maar een wissel aan te pas komen om te kijken of dat het vuur kon terugbrengen en de tegenstander kon ontregelen. Helaas het gat was te groot en we maakten zelf te veel fouten, dus werd de set met 18-25 verloren; een gemiste kans.
In de 3e set begon de basis 6 weer vol goede moed. De schroom werd afgegooid en onder aanmoediging van het 5 koppige publiek werd het tempo opgevoerd. De service liep weer (serie van 6 door Marije waarvan zelfs ook enkele bovenhands) waardoor de druk flink werd opgevoerd op Ardea. De harde smashes van Nienke kwamen soms nog in het net maar de iets ingehouden klappen waren allemaal punten in de middencirkel. Merel en Kirsten waren op het midden ook steeds nadrukkelijker aanwezig en redden enkele afgeblokte ballen op miraculeuze wijze. Als er daarna een gemeen prikballetje (dat was de opdracht die avond) werd gegeven dan stonden de Ardea dames aan de grond genageld met de moed in de schoenen.
Jet en Marije begonnen steeds gevarieerde te set uppen; kort, achterover en zelfs veel ballen op de 3 meter. Het was duidelijk dat Alvoco de meeste kwaliteit had. 25-15
Halverwege de 4e set mocht Luka er ook nog even in. Zij deed het prima in de passing en had een heel mooi kill block. Door de block lengte sloeg Ardea alleen nog maar boogballen en dat was geen probleem.


De scheidsrechter (Maarten) floot een prima wedstrijd (was ook zo scherp om door te hebben dat onze achter speelster met haar hand boven het net uitkwam om de bal door te tikken). 25-17
Daarna kon Alvoco D4 met het volledige publiek de kantine in. Gerard werkte direct al de uitslag bij en zo werd de avond succesvol afgerond.

Helaas won de dag daarna nummer 2 van nummer 1 dus we staan nu nog steeds derde met 4 punten achterstand.
Op 19 maart vervolgen de dames hun inhaalrace. Meer nieuws op deze site.

Barry Peters
Ad interim coach D4