Dames 5 Spannende strijd om de 3e plek

-Alkmaar- Seizoen 2010/2011 begint met een leuk redelijk nieuw team van een paar enthousiaste meiden. Na een paar pittige trainingen gegeven door Bart en Lars ( waar jammer genoeg Dames 5 niet altijd in volle glorie aanwezig was), speelden dames 5 op 28 september hun eerste wedstrijd samen in Noord Scharwoude.

De 1e wedstrijd begon goed, met z’n 5 pakten ze de eerste set!!!! Daarna veel te bescheiden naar elkaar toe,  bang om een bal te pakken van een ander, werden de andere sets niet gepakt. Alle begin is moeilijk.

Tweede wedstrijd ook uit in Julianadorp. Het was te ver weg, te gehaast gespeeld om maar gauw genoeg weer thuis te zijn. Verloren maar wel veilig thuis.
Derde wedstrijd thuis tegen Heiloo.  De thuishal geeft veel vertrouwen. Een klinkende 4-0.
Als dames 5 aanvallen zijn ze onoverwinnelijk!!!!
Vierde wedstrijd uit bij Dinto. Zouden ze nu eindelijk ook uit wat punten gaan pakken.  Nee vertrouwen was even weg. Maar laatste set was top. Toch nog een punt.

De ommekeer

5e wedstrijd uit bij Ardea. Gaan de dames nu punten pakken tegen de nummer 1?  Alle teamleden van dames 5 waren vroeg naar bed gegaan en ja hoor! Een superspannende wedstrijd waarin iedereen deed waar ze het beste in zijn. Of dit nu de pass, het spelverdelen of de aanval was.  Ardea moest hard aan de bak en Dames 5 wisten met nipte overwinning (2-3) maar vooral goed samenspel en harde klappen de overwinning naar zich toe te trekken. Was dit de ommekeer???? Zo tegen de koploper te winnen???

Het lijkt wel zo, Den Helder was kansloos in Alkmaar net als alle andere teams die op bezoek kwamen in Alkmaar.  Dames 5 is tot nog toe niet te stoppen thuis.

In Den Helder had Dames 5 het moeilijk met de zaal (is gewoon te laag om te volleyballen).
Zij konden de harde smashes wel aan van de tegenstander, maar het plafond deed alle intenties om goed spel te spelen teniet. En de scheids nam ook wat dubbelzinnige beslissingen, of zouden ze andere regels hebben daar. (Het is net buitenland tenslotte).

Begin december hoorde ik ze zachtjes mompelen: We staan 5e. Zou een plek bij de eerste 3 eindigen mogelijk zijn? Zou het kunnen?????

En ja hoor de overwinningen met prachtige aanvallen, opvang en setups bleven komen.  Dames 5 gaat ervoor. Texel werd op de boot gesmashed,  Vodi compleet weggespeeld.  De revanche op Relay wordt zwaar bevochten en GEWONNEN met 3-2.

Op Texel was Dames 5 even verdwaald.  En ondanks dat ze een geweldige setupper van Dames 8 (Marissa)  geleend hadden, lukte het pas de weg terug te vinden in de laatste set, 1 punt mee op de boot………….