CMV_03.jpg

Is deze voorsprong genoeg?

Deel 2 in het drieluik van de wedstrijden van MC1 op weg naar het kampioenschap (hopelijk). Dit keer helemaal naar Texel voor een wedstrijd tegen Tevoko.

Toen we een paar maanden geleden begonnen met spelen in de 1e klasse hoorde we dat we dan ook naar Texel zouden gaan voor een wedstrijd. Leek ons leuk; een dag op pad en met z'n allen op de boot. Zaterdag 14 december was het dan zover. Er stond ook nog eens veel op het spel want we zijn dicht bij het kampioenschap (zie wedstrijdverslag vorige week). Eén van de speelsters (Lynn Geerlings) had 2 dagen ziek in bed gelegen, maar ging wel mee want dit wilde ze niet missen. Een fantastische instelling die alle meiden in dit team hebben eigenlijk.

Ondanks de goede voornemens en de pep talk begon de wedstrijd wat voorzichtig. De eerste set werd gewonnen (19-25) maar de inhaal race in de 2e kwam net te laat (van 24-20 naar 25-23) en dus werd het 1-1. Toen ging het gas erop. Er werden veel minder service fouten gemaakt dan vorige week waardoor de druk bij de tegenstander kwam te liggen. We bleven wel wat moeite houden met de tegenstander omdat er veel ballen in 1x werden teruggespeeld en veel technische fouten niet werden afgefloten.

Vasthouden aan de eigen speelstijl was de opdracht en dat deed het team goed. De blocks en de smashes begonnen door te komen en het enthousiasme (aan onze kant van het net) steeg. Het zelfvertrouwen groeide en er kwam zelfs af en toe een set up achterover. Lieke kreeg de smaak te pakken en ging steeds meer smashen (tot positieve verrassing van haar coach en teamgenoten). Dit is het mooie aan die wedstrijden coachen; elke keer is er wel weer iemand die een groeistap maakt en het plezier in het team is goud waard. Derde set ging snel (10-25) en de vierde ging ook vrij makkelijk (16-25).

Eindstand 1-3!!

 

Hoera, gewonnen en dus nog steeds ongeslagen. Snel de spullen pakken want we moeten een boot halen. Een super leuke dag die gevierd werd bij MacDonalds (maar dat gingen we aan niemand vertellen). We liepen weer een punt uit op de achtervolger in het klassement en staan nu 2 punten voor met nog een wedstrijd te gaan.

Dat wordt op 21 december in de Oosterhout in Alkmaar het directe duel om de eerste plaats.

Wat denken jullie, gaan ze het halen?

Tot volgende week bij de ontknoping