Meisjes C1 Kampioen 1e klasse

Zoals in de twee eerdere wedstrijdverslagen aangegeven was zaterdag 21 december de grote dag voor de meiden van MC1. De opdracht was om 2 van de 4 te spelen set te winnen en dan zouden ze kampioen zijn. Op papier waren ze favoriet: nog nooit verloren dit jaar en 1-3 gewonnen tegen De Boemel in het uit duel.

Toch waren we er alles behalve zeker van want wij speelden de laatste tijd aldoor gelijk en De Boemel ging steeds meer winnen. Misschien dat thuisspelen toch een verschil zou kunnen maken.......

Bij het inspelen was de zaal koud en leeg dus dat voorspelde nog niet veel goeds. Maar familie en vrienden en club coryfeeën lieten het niet afweten en verschenen in grote getale: de tribune zat stampvol!

In de eerste set waren het de zenuwen en het goede spel van de tegenstanders die zorgden dat we flink achter kwamen te staan. Er kwam nog wel een inhaalrace maar die kon het tij niet keren; er werd verloren met 23-25. In de tweede set gingen we veel sterker van start en speelden meer ons eigen spel. Emma bediende de aanvallers met haar set ups en Eva kon zo een prachtige smash langs de lijn haaks op de aanvliegroute geven. Die set werd gewonnen met 25-16.

De opdracht voor de 3e set was vechten voor elk punt en de tegenstander de fouten laten maken. En zo werd er zelfs een bal die al bijna in het materiaalhok lag nog onderhands achterover de zaal door gemept. Linde viel op met goede passes; ze stopte er services en smashes mee. Goeie harde services van Tirza en Luka zorgden voor punten en druk op de tegenstander. De services van Lieke waren juist heel zacht maar daarin dodelijk want die ballen vlak achter het net waren heel moeilijk te verdedigen.

Lynn en Samantha hielden voorin de boel dicht met prachtige kill-blocks tot grote vreugde van het publiek. En na het kill-block van Lynn kwam het kantelpunt in de wedstrijd. Er kwam zoveel lawaai en energie van de tribune dat de tegenstander onder grote druk kwam te staan. Elk punt van Alvoco werd zo gevierd dat onze meiden gewoon voelden dat het zou gaan lukken vandaag.

Het volleybal zou beter kunnen, maar de sfeer en de vechtlust in het team waren geweldig. Op 24-16 kwam Luka in een duel met de tegenstander aan het net. Haar block werd teruggewerkt over het net waarna je haar zag denken: "mooi niet, dat wordt mijn punt!" Een sprong en een smash in één keer strak langs de lijn en daar was het laatste punt. De derde set was gewonnen en daarmee werd Alvoco ongeslagen kampioen. Een oorverdovende ontlading kwam van de tribune. De speelsters waren door het dolle heen.

Helaas moest het feest nog even worden uitgesteld want de vierde set moest nog gespeeld worden. Die werd natuurlijk verloren want de focus en de felheid waren wel een beetje verdwenen.  Daarna mochten familie en vrienden eindelijk feliciteren en werden de medailles omgehangen.

Zo kwam er een heel feestelijk einde aan het eerste seizoen in de 1e klasse. In januari speelt het team in de hoofdklasse en zal dar weer De Boemel treffen. Het zullen spannende wedstrijden worden en we zullen zeker niet ongeslagen blijven maar deze ervaring zal dit team niet meer vergeten.

Namens het team willen we al het publiek en de vereniging bedanken voor de aanmoedigingen en de mooie overwinningstaart.

Misschien kunnen ze ook nog iets moois bereiken op het Holland Top Toernooi. Daarover binnenkort meer op deze website.

Iedereen een sportief en succesvol 2014!