Heren 1 en de Grote Verrassing

-Alkmaar- Alvoco heeft in een wederom zeer gedenkwaardige wedstrijd twee bijzondere punten verzameld in het Noord-Hollandse onderonsje met Spaarnestad 7. In een zeer enerverend duel waarin beide teams kans maakten op de winst gingen de bezoekers er met de meeste punten vandoor (2-3).

scheidsrechterDe eerste wissel vindt plaats voordat de wedstrijd goed en wel van start is gegaan wanneer de Pinchhitter een sluwe verrassing in petto heeft door zichzelf als ruilmiddel in te zetten voor de scheidsrechter van dienst. Zodoende vindt ook direct de geboorte van de Scheidsrechter plaats op deze donkere woensdagavond. Met slechts zes volledig levende spelers beginnen de Alkmaarders aan de zware strijd tegen de Haarlemmers met in het achterhoofd houdend dat in de heenwedstrijd verrassend met 2-3 gewonnen had. Doordat ook de Boodschappenman zonder enige vorm van voorbereiding -afgezien van een naar binnen gegoten pizza – aan de wedstrijd moet beginnen zijn de mannen van Alvoco verbazingwekkend alert. Uiteraard is het even wennen met de Scheidsrechter plots in het veld in plaats van hoog verheven in de lucht met een fluit in zijn mond. Heel lang ziet het ernaar uit dat de Alkmaarders de set gaan winnen ware het niet dat in de slotfase plots verhoogd wordt zodat Spaarnestad 7 alsnog de set wint (25-27).

In de tweede set wordt het niveau direct op hoog hotseknotsbegoniacampingvolleybal gelegd waar Alvoco wel raad mee weet. De Haarlemmers daarentegen hebben grote moeite zich aan dit niveau te meten met als logisch gevolg dat Alvoco het initiatief in handen neemt. De set wordt uiteindelijk beslist door een ingenieuze ingave van de Scheidsrechter die zonder scrupules de bal rechtstreeks in de rechterachterhoek speelt, precies op de plek waar de bezoekers juist niet staan. Dit tot grote ergernis van de Haarlemmers die daar juist wel hadden willen staan als ze geweten hadden dat de bal daar gespeeld zou worden (25-19).

De derde set gaat vervolgens als een speer naar de bezoekers (21-25) en ook de vierde set lijkt die kant op te gaan maar dankzij goede beslissingen van de Pinchhitter blijft de thuisploeg in de wedstrijd en door uitgekiende services van Jokertje kan de set toch nog binnengehaald worden (27-25).

Het licht gaat in de vijfde set vrij snel uit bij Alvoco aangezien de meeste energie al verspeeld is. Spaarnestad 7 heeft daarom niet al te veel moeite om de kaas van het Alkmaarse brood te eten (12-15).

De 6e set staat vol van de wintersportavonturen van Onslow en de Boodschappenman die spectaculaire belevenissen met elkaar meemaakten in de Alpen. Volgens de legende namen ze de welbekende pannenkoeklift omhoog waarin ze gelanceerd werden en wanneer ze weer bovenop de berg veilig op hun snowboard stonden ging eerst de Boodschappenman de sneeuw met de buitenkant van zijn ogen bekijken waarna Onslow enkele seconden later als een volleerd clown over de besneeuwde Boodschappenman heen vloog en face-first de witte materie tot zich nam. Zeker na het nuttigen van enkele alcoholische versnaperingen in de blokhut verdwenen de rationele remmen als sneeuw voor de zon waardoor ze als doodsverachtende zombies de berg afstormen. Het eindigt gelukkig positief met Onslow die zijn technologisch vernuftige smartphonehoesje aan het welgeëerd publiek toont waarmee hij zijn telefoon op zwaartekracht weerstaande wijze tegen een pilaar kan laten plakken. Een waardig einde voor een gedenkwaardige avond.