Heren 1 op wintersport naar de Zaanse Schans

-De Zaanse Schans- Alvoco is weer eens lekker weg in eigen land geweest. Op een donkere en druilerige vrijdagavond brachten de Alkmaarders een bezoek aan de beroemde Zaanse Schans waar de Zaanse Schansers ze stonden op te wachten om vier interessante sets te spelen met als resultaat een verdiende overwinning voor de thuisploeg en een verdiende setwinst voor de bezoekers (3-1).

skijumpNadat een half dozijn punten gespeeld zijn ziet het er al snel naar uit dat de thuisploeg een eenvoudige overwinning gaat binnenhalen. De schans ligt er namelijk zeer goed en snel bij, dus de ideale omstandigheden voor wintersportplezier mits de goede wax is gebruikt. De Alkmaarders hebben duidelijk hun kaasskies niet optimaal geprepareerd met als gevolg dat de Zaanse Schansers als Sven Hannawald in zijn hoogtijdagen fluitend naar de overwinning vliegt (25-11 en 25-22).

Geïnspireerd door de beroemde bebrilde Engelsman Eddie the Eagle gaan de Alkmaarders vol goede moed het veld in voor de derde set. Deze keer met extra aandacht voor het felgele vlaggetje in het veld van de tegenstander. Waar in de vorige sets juist keurig om het gele vlaggetje heen geskied werd als een Alberto Tomba in zijn beste dagen, daar wordt nu juist vol over het vlaggetje heen en geskied. Dit lijkt de tactiek te zijn om de weg naar de winst te plaveiden, maar net op het moment dat de bezoekers het beslissende gat gaan slaan, daar treedt de scheidsrechter hardhandig op waardoor er plotseling een lawine over de Alkmaarders heen valt zodat de set alsnog naar de thuisploeg gaat (25-21).

De slotset gaat volgens hetzelfde scenario als de voorgaande set. Wederom worden de idiosyncratische hotseknotsbegoniacampingkaboutervolleybalacties van Alvoco afgewisseld met übersoepele duikvluchten van Pinokkio waardoor het publiek de grote winnaar is. Ondanks de verbetering lijkt het tij alsnog te keren wanneer de echte punten echt verdeeld gaan worden. De Alkmaarders zien hun zorgvuldig opgebouwde voorsprong namelijk als sneeuw voor de zon verdwijnen en wanneer de landing ingezet moet worden lijken ze in de vluchtfase ingehaald te worden door de Zaanse Schansers. Gelukkig heeft Alvoco dat net op tijd door zodat ze dankzij een perfect uitgevoerde Telemarklanding de slotset op punten toch nipt wint (27-29).