HS1_2022.jpg

Goocheme limbodansers stelen show in Krommenie

-Krommenie- Alvoco heeft de neerwaartse spiraal van de afgelopen weken in volle overtuiging weten om te buigen in een 1/2π van een sinus, oftewel compleet omgedraaid in positieve zin. In de altijd sfeervolle Sportzaal Trias in Krommenie werd het een overtuigende overwinning voor de Alkmaarders (1-3).

limbo dance show st lucia st lucia1152 13015811992 tpfil02aw 25077Omdat de hoofdzaal bezet is door bezwangerde vrouwen die hun wekelijkse zwangerschapsgymactiviteiten uit moeten voeren, zal de strijd tussen Clam Dycke en Alvoco plaatsvinden in de Vechtzaal. Nadat de goed verborgen zaal uiteindelijk door iedereen gevonden is, barst de strijd in alle hevigheid los. Tijdens deze heftige strijd vindt - waarschijnlijk mede dankzij de geur van zwangerschap die de lucht bezwangerd heeft - de onverwachte doch blije geboorte plaats van de Limbodanser. Waar hij vroeger wel eens furore maakte dankzij zijn stugge stijfheid in niet nader te benoemen ledematen, daar steelt hij vanavond de show met zijn soepele heupbewegingen waar hij menig vrouw en tegenstander mee verleidt. Elke keer dat de Krommeniërs het punt denken binnen te slaan, staat de Limbodanser op sensuele wijze zijn ledematen heen en weer te schudden waarmee hij de bal keer op keer in de handen van Heupules weet te brengen. Dit stimuleert ook zijn teamgenoten om tot grote hoogten te stijgen waardoor de set in een zucht voorbij is (11-25).

Logisch gevolg is dat Alvoco direct met zijn hoofd en voeten in de wolken zit dat als logisch ander gevolg tot gevolg heeft dat de Alkmaarders binnen de kortste keren door de thuisploeg terug op aarde wordt gezet nadat de pass volledig is weggezakt (25-23).

Doordat de Limbodanser even rust wordt gegund op de bank kan het Shoarmamonster zijn vertrouwde plek op de buitenkant weer innemen, zodat Jokertje en de Olifant weer kunnen draven op het midden. Het Shoarmamonster moet duidelijk weer even wennen aan zijn nieuwe oude positie, maar nadat het eten weer is gezakt komt hij eindelijk weer goed op gang. Doordat Mozes als een ware profeet de grond schoon houdt, heeft Clam Dycke veel moeite het hoofd boven water te houden, wat dan ook niet lukt (19-25).

Ook in de vierde set blijven de Alkmaarders goed bij de les en met name Jokertje is flink op dreef en timmert er dankzij de McNuggets in zijn maag goed op los. Ook de Limbodanser kan zijn kunsten nog even vertonen aan het vrouwelijk schoon op de tribune die daardoor direct in zwijm vallen. Het Shoarmamonster is helemaal weer in zijn element en slaat gretig zijn punten binnen, maar het laatste punt weer op idiosyncratische Alvocoiaanse wijze gescoord dankzij chaotische taferelen in de Krommeniese verdediging (21-25).