Heren 1 wint boeiend gevecht

- Hoogwoud - vormde het toneel van de strijd om de felbegeerde 7e plek in de eerste klasse.

De 3e set startte op dramatische wijze voor de bezoekers. Nadat Bas Tuijnman in het veld was gekomen voor Paul Witte stond er al snel een 4-0 achterstand op het bord. Roosjen moest vervolgens de strijd voorlopig staken met lichte krampverschijnselen. Witte nam de plaats over van Roosjen, maar Alvoco leek zich plots te bevinden in een zeer lange en donkere tunnel, waarin er zelfs geen streepje licht te zien was. Een apathisch spelend Alvoco scoorde op 0-12 pas zijn eerste punt. Dit zorgde direct voor een klein lichtpuntje in de donkere tunnel. Deze kans op terugkeer in de wedstrijd grepen de Alkmaarders met beide handen aan. Punt voor punt slopen de bezoekers weer dichterbij. Via 18-9 werd het 21-16, wat de thuisspelende ploeg in een zogenaamde pseudo-time-out deed vluchten. Op 24-24 was het eind van de tunnel weer in zicht gekomen. De fabelachtige Houdini-act kon niettemin net niet verzilverd worden.

Het 4e speldeel was eveneens spannend. Alvoco probeerde uit alle macht de wedstrijd binnen te slepen, maar bleek nochtans in de slotfase tekort te komen. De wedstrijd kreeg zodoende een passend slot met een allesbeslissende 5e set. Hierin begonnen de bezoekers matig, met een 3