MB1-17-18.jpg

Heren 1 begint seizoen glorieus

-Alkmaar- Alvoco is het seizoen even glorieus begonnen als de sirenen die zongen over Odysseus en zijn mannen om ze te verleiden om hen met een bezoek te verwennen. Maar net zoals de Griekse held uit Homerus’ verhalen loopt het goed af voor de Alkmaarders die zeer eenvoudig Spaarnestad 5 wegzetten (4-0).

De Cycloop is terug van weggeweest en staat weer aan het roer om een oogje in het zeil te houden maar niet vandaag, want hij schittert enkel door afwezigheid. Het schaadt de thuisploeg geenszins want als een onverschrokken paard op de vlucht voor een moordlustig konijn gaan ze van start. De Olifant heerst als vanouds op de Alkmaarse savannes en ook Jokertje timmert er lustig op los. De tactiek van de Cycloop om de tegenstander direct vanaf de service onder druk te zetten werkt als een van de twee vrouwelijke ronde aanwezigheidsentiteiten. Voor iemand er erg in heeft hoeveel het staat, is de set al in de tas (25-18).

De Alkmaarders zetten het goede doel zonder moeite voort in de tweede set en ze worden alleen maar sterker. Moses splijt als nooit tevoren de Haarlemse verdediging en het Shoarmamonster vult zich gretig met heerlijke uitziende ballen. De helse temperaturen zijn geen obstakel voor Alvoco dat heel eenvoudig steeds verder wegloopt totdat de magische 25-puntengrens is bereikt (25-12).

Vervolgens besluiten beide teams het kopieerapparaat erbij te pakken om de volgende twee sets identiek te laten verlopen als de eerste set. Dat betekent een soort van eergevoel voor de bezoekers en een zeer goed gevoel voor de Alkmaarders. De Pinguïn laat in de slotfase nog van zich spreken door zijn welbekende blessurewissel in te zetten nadat hij voor de zoveelste keer een beweging maakt die zijn broze lichaam niet op prijs stelt. De Boodschappenman vervangt hem kranig en zorgt er mede voor dat de Limbodanser zich kan onderscheiden met een onnavolgbare verdedigende actie waar de al eerder naar gerefereerde sirenen nog lang over na zullen zingen. De strijd wordt hoogstpersoonlijk  door de Neanderthaler zelf afgesloten met een individueel killblock (25-18 en 25-18).