Heren 1 komt net tekort in derby

-Alkmaar- Alvoco heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen zuiderbuur Croonenburg 2 uit Castricum. Na een goed begin kon de stijgende lijn niet vastgehouden worden met een overwinning voor de bezoekers als resultaat.

Alvoco begon daverend aan het duel. Met Witte en Grondhuis op respectievelijk spelverdeling en diagonaal, Binnewijzend en Gast op het midden, Linschoten en Roosjen aan de buitenkant en Sorawut Schotsman als libero, werd sterk gestart. Vanaf het eerste fluitsignaal pakte de thuisploeg het initiatief en werd gestaag aan een voorsprong gewerkt. Dat er met volle overtuiging werd gespeeld bleek uit een actie waarbij op een prikbal 3 man achter de bal aan ging, die helaas wel verloren ging, maar duidelijk maakte dat de Alkmaarders volop gemotiveerd waren om het duel succesvol af te sluiten. De sterk spelende Schotsman zorgde voor een goede aanvoer aan spelverdeler Witte die daardoor vele mogelijkheden had om zijn aanvallers uit te zoeken. Croonenburg 2 kwam geen moment in zijn spel en werd dankzij de debuterende jongeling Martijn Brakenhoff, die het winnende punt mocht binnenslaan, met duidelijke cijfers aan de kant gezet (25-15).

De tweede set ging tot 6-6 gelijk op, waarna Alvoco plotseling de controle over de wedstrijd kwijt raakte. Doordat de Castricummers begonnen moeilijker te serveren waardoor de thuisclub in de problemen kwam. De pass ging stroever lopen en de aanvallers kwamen er minder gemakkelijk doorheen. De voorsprong die de uitspelende formatie gedurende de set had verzameld bleek genoeg voor setwinst (19-25).

Croonenburg 2 nam het goede spel mee naar het 3e speldeel waarin het direct een grote voorsprong pakte (1-9). Alvoco kon geen oplossing vinden om de ommekeer te bewerkstelligen, waardoor de uitploeg uitliep naar 8-16. Even leken de donkere wolken op te klaren toen een doorgespeelde 2e bal van Witte eerst afgefloten werd voor een technische fout, maar vervolgens gepromoveerd werd tot een gele kaart voor de tegenstander. Maar ook dat bleek niet de gehoopte kentering in de set te zijn. Het initiatief bleef aan de kant van de uitploeg die daarmee de stand op 1-2 zette (12-25).

In de 4e set waren beide teams weer meer aan elkaar gewaagd. Onder leiding van de gemakkelijke scorende Linschoten probeerde Alvoco in de slotfase van de set de opgedane voorsprong van Croonenburg 2 ongedaan te maken. De Castricummers bleken in de eindfase over meer routine te beschikken en stonden niet toe de Alkmaarders dichterbij te laten komen. De overwinning ging daarom ook naar een goed teruggekomen Croonenburg 2 (18-25).