Heren 1 zet goede lijn door

-Alkmaar- Alvoco heeft de winnende lijn weten door te zetten in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Tegen medepromovendus Odin werd verdiend met 3-2 gewonnen, waardoor de eerste gewonnen competitiewedstrijd van het seizoen een feit is en voorzichtig omhoog gekeken kan worden.

De Alkmaarders begonnen de wedstrijd met Roosjen en Linschoten op de buitenkant, Bosch en Binnewijzend op het midden, Tuijnman op de diagonaal, Witte op de spelverdeling en Schotsman op de liberopositie. De thuisploeg begon goed aan het duel en had duidelijk vertrouwen opgedaan na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week. Het eerste punt werd direct gescoord door Roosjen en deze goede start werd geleidelijk aan doorgezet in het vervolg van het duel. Maar Odin liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten en bleef met een goed lopende middenaanval dicht bij de Alkmaarders. In de slotfase bleken de Heemskerkers net iets geslepener te zijn en haalden de set binnen (22-25).

Alvoco liet de kop niet hangen en zette het goede spel door in het 2e speldeel. Beide teams gaven elkaar geen strobreed toe, waardoor het lang spannend bleef. Bij de thuisclub werd er nu vooral op verdedigend gebied minder fouten gemaakt met als resultaat dat de in het begin behaalde voorsprong behouden kon worden. hs1-odinDe uitspelende formatie vocht zich nog wel terug in de set en legde Alvoco het vuur aan de schenen, maar een tactisch geplaatste bal van spelverdeler Witte op 24-24 zette het 1e setpunt op het bord. Na wederom een sluwe en gewaagde doorspeelbal van Witte werd ook direct de set binnengehaald (26-24).

De thuisploeg had nu duidelijk de smaak te pakken en walste vervolgens over de tegenstander heen. Vooral op serverend vlak had Odin moeite om een goede servicepass af te leveren bij de spelverdeler. Uitstekende servicereeksen van Roosjen en Linschoten zorgden voor overtuigende cijfers in deze set (25-21).

In de 4e set waren de Heemskerkers weer goed bij de les, waar echter Alvoco de concentratie even kwijt was. Na een 0-6 en 1-9 achterstand moest trainer/coach Bienemann al snel in een time-out vluchten, maar de schade bleek te groot om in het vervolg goed te maken. Op alle vlakken kwamen de Alkmaarders tekort om een vuist te maken. Odin haalde de set dan ook met zeer overtuigende cijfers binnen (12-25).

De 5e set moest daardoor de allesbeslissende factor worden. Nadat Alvoco direct het eerste punt binnensloeg, was het meteen weer terug in de wedstrijd na de dramatisch verlopen 4e set. Bij de veldwissel op (8-4) leek de strijd al gestreden te zijn. De waarheid bleek echter anders, want nadat de thuisploeg met enige moeite eindelijk op het eerste matchpoint kwam (14-9), bleek het toch moeilijk te zijn om de definitieve klap uit te delen. Puntje voor puntje stribbelden de Heemskerkers zich langzaam maar zeker dichterbij. Op de stand van 14-13 kon Linschoten pas de allesbeslissende laatste klap uitdelen, zodat de wedstrijd gewonnen werd door Alvoco (15-13).