ds1-move.jpg

Slaperig Heren 2 winterslaapt zich naar kleine zege

-Alkmaar- Heren 2 is moeizaam uit zijn lange winterslaap wakker geworden. In de eerste thuiswedstrijd na het kerstreces tegen middenmotor Move 4 kon er na veel pijn en moeite 3 punten bijgeteld worden (3-2).

De Alkmaarders waren ernstig verzwakt door het ontbreken van Bas en de Olifant. Bas lag in gezelschap van zijn beentjes ziek in zijn bed en de olifant zat met zijn slurf vast in het medicijnkastje. Ondanks dit verlies begon Alvoco 2 goed aan de wedstrijd. Een snelle middenaanval van de Snotneus en een sterke servicereeks van Gerwin zette direct een 3-0 voorsprong op het bord. Hierna was het ook meteen gedaan met het goede spel. De uitploeg wiegde de mannen langzaam maar zeker terug in hun winterslaap. Op een stand van 10-10 liepen de Edammers puntje voor puntje weg en ook een korte eindsprint kwam voor de Alkmaarders te laat (23-25).

Ook in de 2e set bleef dit spelbeeld in stand. Een wissel hier, een wissel daar, Alvoco kreeg het gewoonweg niet meer voor elkaar. Move 4 speelde volleybal van een compleet andere planeet. Rare, vreemde ballen werden gevolgd door hele vreemde, rare ballen, die op hun beurt weer zeer vreemde, rare hele ballen langs zagen komen. De 21-25 is hier dan ook mee verklaard.

In de 3e set werd gekozen voor de ervaren krachten. Sterretje nam het spelverdelen voor zijn rekening, de Neanderthaler nam de diagonaalpositie over van Jokertje, die op zijn beurt samen met Fluppie het midden gingen aanvallen. Langzaamaan werden de Alkmaarders weer wakker. Ballen werden weer verdedigd in plaats van glazig aan te schouwen en aanvallen leverden weer punten op in plaats van tegenpunten. Voordat Move 4 doorhad wat er nu precies anders was, stond het al 21-14. Toch kregen de Edammers plotseling weer de geest en maakten de set weer even spannend. De ommekeer kwam toch uiteindelijk te laat (25-21).

Alvoco 2 hield het iets betere spel vast in het vervolg van de wedstrijd. Vooral op serverend vlak werd het verschil gemaakt ten opzichte van de eerste twee sets. Omdat ook Fluppie aan het net meer in zijn element kwam, Visser aan de buitenzijde zijn punten binnenhengelde, en de Neanderthaler zijn ge