ds1-move.jpg

Jokertje en Neanderthaler zorgen voor ommekeer

-Alkmaar- Na het onverwachte verlies van vorige week dat een zeer harde schok veroorzaakte die tot diep in Nieuw-Zeeland te voelen was, hebben de mannen van Heren 2 eindelijk weer eens kunnen winnen. Onder leiding van de teruggekeerde Jokertje en van de Neanderthaler die zijn zoektocht naar de felbegeerde beker aan de andere kant van de aardkloot succesvol had voltooid (uitgebreid verslag volgt nog) werd het tegen Bevok 2 een gemakkelijke 4-0.

Heren 2 was sinds lange tijd eindelijk weer zo goed als compleet. Alleen Snotneus was afwezig vanwege zijn snotneus en Fluppie was gevangen genomen door een stelletje kinderen. Daardoor kon er begonnen worden met Jokertje en de Olifant op het midden, Beentjes op de diagonaal, de Krantenman en Visser op de buitenkant en de Neanderthaler op de spelverdelerspositie. De start was uiterst belabberd. Pas bij een 0-3 achterstand kon het eerste punt bij de Alkmaarders bijgeschreven worden, maar dat moment bleek wel direct de ommekeer. Jokertje moest duidelijk weer even wennen aan het vertrouwde ronde object en calculeerde meermaals zijn eigen spierkracht verkeerd in. De eerste fout werd nog op ingenieuze wijze verholpen door de Neanderthaler zelf, die een te harde bovenhandse servicepass van eerstgenoemde op telepathische wijze rechtstreeks over het net dacht met een scorend punt als gevolg. Verder stond de Krantenman als een volleerd krantenbezorger te serveren en ook Visser hengelde naar complimentjes. De 25-11 was dan ook een niet meer dan logische score.

In de 2e set was er meer van hetzelfde. De Olifant was onpasseerbaar op het midden en de inmiddels ingevallen Joker deed ook in positieve zin van zich spreken. Hoogtepunt van deze set kwam op naam van de Neanderthaler, die een haast opgegeven bal op schier onnavolgbare doch eenvoudige wijze in parabolische vorm over het net speelde en daarmee de tegenstander compleet verraste (25-12).

Hierna mocht de Neanderthaler van zijn welverdiende rust genieten en werd vervangen door Sterretje, die een zware jetlag onder de leden had na zijn lange vlucht van het verre Barcelona. Hier was overigens weinig van te merken, want de snelheid/traagheid (doorstrepen wat niet van toepassing is) was even snel/traag (doorstrepen wat niet van toepassing is) als normaal. Het algehele spelniveau was van een zeer hoog soort van niveau. Authentiek hotseknotsbegoniavolleybal van het allerhoogste soort en daarin zijn de Alkmaarders niet te verslaan, ook nu dus niet (25-19).

Visser liet in de laatste set voor het oog van de camera van zich spreken vanaf de serveerplek. De houten vingers waren ingewisseld voor een harde hand, waar vijf zeer gevaarlijke services vandaan kwamen (6-0). Verder liet de Olifant enkele keren flink van zich horen. Zijn slurf was altijd weer uitermate precies gepositioneerd waardoor de aanvallen van de tegenstander vaak nog harder terugkwamen dan ze geslagen werden. Gerwin kreeg nog wel keer last van auditieve hallucinaties, maar veel invloed op de uitslag had het niet (25-7).

Door deze winst komt het kampioenschap weer een flinke stap dichterbij. Waarschijnlijk kan de beker in ontvangst genomen worden in de uitwedstrijd tegen nummer 2 VIP 3. Maar eerst volgt volgende week angstgegner Wham Wham 3 nog.