sportploeg 2015.jpg

Alvoco schakelt naar hogere versnelling

-Alkmaar- Er was eens een tijd toen het leven zo veel eenvoudiger was. Een tijd waarin de man met zijn knots er lustig op los sloeg om het eten op tafel te brengen, waarna de vrouw de neergeknotste prooi vanuit de grot zo in de prehistorische pan omtoverde tot een feestmaal. Die goeie ouwe tijd is voor eens en altijd voorbij al hoopten de Enkhuizer haringvissers anders bij hun komst in de Alkmaarse kaasstad, die onlangs haar glorieuze victorie op de Spanjolen vierde. Maar door deze stap in het verleden voelde met name de Neanderthaler zich in zijn element, zodat Alvoco uiteindelijk weinig moeite had met de bezoekers (3-1).

Alvoco 2 begint zeer sterk aan de strijd en loopt op de service van de Neanderthaler direct uit naar een 3-0 voorsprong. De Olifant graast weer heel gelukkig aan het net en blokkeert keer op keer zijn prooi die steeds maar niet de juiste aanvalsstrategie kan verzinnen om de geslurfde man te passeren. Uit pure wanhoop probeert de Enkhuizer middenman de deur naar het verleden te openen door pseudo-magische spreuken uit te roepen. Maar het baat niet, en schaden doet het al helemaal niet zodat de thuisploeg met 12 vingers in de slurf van de Olifant de set kan binnenhalen (25-16).

De suprematie zet zich voort in de 2e set waarin de Tuijnman en Pinokkio de show stelen. De Tuijnman blijkt namelijk besloten te hebben de bloemetjes even flink buiten te zetten met als gevolg spetterende services en onnavolgbare aanvallen buiten in het veld. Ook Pinokkio heeft zijn houten gestel uitermate goed onder controle waardoor hij als een stijf pasgeboren veulen door het veld heen dartelt. Toch blijft Madjoe 4 lang in het spoor van de thuisploeg en ze liggen zelfs