MB1-kampioen-2019.jpg

Opnieuw zege Heren 2 ondanks dolende Neanderthaler

-Alkmaar- Na de verplichte sessie van vorige week tegen de gedoodverfde kampioen Dinto 2, mochten de mannen van Alvoco 2 weer eens ouderwets punten ophalen tegen degradatiekandidaat Madjoe 3. De Houthakker had speciaal zijn bruiningssessie bij Sunday

Zoals inmiddels traditie geworden is, beginnen de Alkmaarders dramatisch aan de wedstrijd. Het niveau is van zulke bedenkelijke kwaliteit dat de honden er geen brood van lusten. Even later zakt het niveau zelfs nog verder, zodat het publiek huilend met de pet op en een zwarte doek voor de kop naar de kelder van de Oosterhout afdaalt. Gelukkig krijgt de thuisploeg halverwege de set de smaak weer te pakken en wordt subiet het publiek weer uit de kelder getrokken. Pinokkio is na zijn zware blessure door Liefie op de seksschommel liefdevol gemasseerd wat als resultaat een ontketende Pinokkio oplevert. Ook de Tuijnman staat lekker te tuinieren en Jip & Janneke krijgen langzamerhand steeds iets meer grip op de vermaledijde Enkhuizer service. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat Alvoco 2 de tegenstander in zijn eigen sop kan laten gaarkoken (25-19).

 

In de tweede set laat Fluppie na zijn korte sabbatical meteen van zich spreken. Zonder enige vorm van training dan ook weet hij intuïtief hoe hij de ballen op idiosyncratische wijze over het net moet fluppen, alsof hij nooit weggeweest is om Nederlands vrij te waren van het rapaille.  De luitenant-admiraal-generaal in spé is ook in goede luim en voelt zich behaaglijk aan de buitenkant van het veld. Met onderduimse aanvallen weet hij de arme bezoekers keer op keer op het verkeerde been te zetten en zo een verkeerde koers te laten varen, zodat ze voor twee ankers komen te liggen met alle logische gevolgen van dien (25-16).

Dit spelbeeld zet zich voort in de derde set. De Alkmaarders varen met de wind in de zeilen eenvoudig weg van Madjoe 3. Maar plotseling komt er toch een kleine storm opzetten in de buurt van zowel Jip als Janneke, die daardoor moeite hebben de bal op de knots van de Neanderthaler te leggen. Gelukkig weet de Cycloop met zijn boze oog de storm tijdig weg te jagen, zodat ook deze set in de gesponsorde Vlaar Zillikens Bosch Advocaten Mediators-tas gestopt worden (25-20).

In de laatste set zijn de Alkmaarders hard op dreef om ook het bonuspunt te verzilveren, maar dan raakt de Neanderthaler plotseling  zijn knots en daarmee de kluts kwijt. Dit leidt ertoe dat Slakkie zeer teleurgesteld zijn fantastische service niet mag etaleren en dat enkele rally’s op wonderlijke hotseknots-onderstebovenbegonia-volleybal aan het massaal opgekomen publiek wordt getoond. De Neanderthaler besluit daarop maar even een time-out in te vluchten om de hoofdfiguren weer op de juiste plaats te plaatsen. Het helpt de Neanderthaler helaas niet zijn knots terug te vinden, maar zelfs zonder knots kan hij de Flupmeister, de Olifant en de luitenant-admiraal-generaal in spé bereiken om de vereiste punten binnen te laten slaan. Het matchpoint wordt op illustere wijze binnengehaald doordat Madjoe 3, zoals de legende uit de Enkhuizer almanak voorschrijft, de bal afvangt en daarmee de laatste uit op de borden zet en de inning afsluit (25-17). tanning-bed

Na afloop vertelt de Houthakker honderduit over zijn bruiningssessies. Hij is wekelijks in vol ornaat te zien met op zijn hoofd een felgekleurde protectiebril en tussen zijn billen een stoere tanga met luipaardprint om zo binnen afzienbare tijd door het leven te gaan als de Neger.