MB1-17-18.jpg

Heren 2 inspireert!

-Alkmaar- In een tijd waar de crisis hoogtij viert en velen op zwart zaad zitten en anderen droog brood moeten eten, hebben de mannen van Alvoco 2 voor een lichtpuntje aan de horizon gezorgd. In het duel met laagvliegers MOVE 2 vlogen de stukken er vanaf, die vervolgens keurig opgeraapt werden ter recycling, waarmee de Alkmaarders een inspiratiebron vormden voor de vele arme gezinnen van Nederland en de rest van de wereld. In een adembenemende spannende wedstrijd waarin de toeschouwers op de volgepakte tribune vele malen naar adem moesten happen, was de thuisploeg de veruit bovenliggende partij. Ook de voortreffelijk leidende scheidsrechter was volledig in zijn element, dat zich ook vertaalde in de uitslag (4-0).

Heren 2 begint het kakelverse nieuwe jaar met nieuw elan. Er is spiritueel afscheid genomen van Sjaak Afhaak die definitief heeft afgehaakt en ter vervanging is de oerdegelijke [vul hier naam in] in de ploeg gekomen. Zoals gewoonlijk beginnen de Alkmaarders weinig overtuigend aan de strijd. MOVE 2 heeft in deze fase nog flink wat in de melk te sprokkelen en zet de thuisploeg vooral op serverend vlak flink onder druk met als gevolg dat de servicepass bij Alvoco 2 zelfs onder een abominabel niveau ligt. Maar op het moment dat de magische tienpuntengrens in zicht komt, begint de pruttelende dieselmotor eindelijk op gang te komen. Vooral de Cycloop laat van zich gelden in deze fase van de strijd. Hij heeft op serverend vlak er goed het oog in en serveert precies waar de tegenstander juist niet staat, zodat de punten als een kip zonder kop het scorebord opvliegen (20-15). In de slotfase komen de Edammers opeens sterk opzetten, maar [vul hier naam in] zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat de noodklok niet geluid hoeft te worden met enkele voortreffelijke aanvallen die één van de handelsmerken van [vul hier naam in] blijken te zijn. Dit blijkt precies voldoende marge te zijn om de set vervolgens professioneel uit te spelen (25-22).


Ook in de 2e set hebben de Alkmaarders enige moeite de Edammers af te schudden, totdat Slakkie99 opmerkt dat ‘hun op rechts een geitenkaas is’. Van verdedigen hebben de bezoekers duidelijk geen kaas gegeten, waardoor ze zich door de Alkmaarders de kaas van het brood laten eten. Maar aan de kant van de thuisploeg heeft ook Pinokkio het moeilijk. Pinokkio is namelijk zijn hengel vergeten mee te nemen en dat heeft MOVE 2 ook gezien. Op sluwe wijze spelen ze de bal keer op keer achter de houten hoofdfiguur, die normaal gesproken eenvoudig zijn hengel uit had gegooid om de bal te vangen, maar wegens de absentie van dit object zit er niks anders op dan zijn houten gestel aan te spreken, dat daar uiteraard niet voor gemaakt is. Ondanks deze onfortuinlijke samenloop van omstandigheden weet Alvoco 2 zijn rug te rechten. Met geweldige services van [vul hier naam in] en spetterende kill-blocks van de Olifant wordt ook de 2e set binnengehaald (25-17).

Het roer wordt in de 3e set volkomen omgegooid. De Tuinman en de Neanderthaler worden ingezet als vervangers van respectievelijk Pinokkio en de Cycloop. Al snel blijkt dat het beste er van af is bij de bezoekers. Op een stand van 14-6 valt één der Edammers zelfs van ellende uit elkaar, die daardoor al vroegtijdig de strijd moet staken. Zijn vervanger heeft er ook weinig kaas van gegeten, zodat ook deze set eenvoudig naar Alvoco 2 gaat (25-16).

In de laatste set wordt het roer zelfs nog verder omgegooid. De luitenant-admiraal-generaal in spé en Slakkie99 betreden het strijdtoneel ter vervanging van de Macaroni-pinguïn en de zwaar aan het gelaat gewond geraakte [vul hier naam in]. Na een goede start van de thuisploeg zien de Edammers kans om in het kielzog van de Alkmaarders te geraken en zich zelfs naast Alvoco 2 weet te positioneren. Maar wanneer MOVE 2 op Olof van der Meuleniaanse wijze een aanval via ‘ut blokje uut slaat’, lijkt de hersenpan van de Neanderthaler even over te koken. Maar niets is minder waar, want dit blijkt namelijk het startsein voor een reeks van Neanderthalistische bloks die mede dankzij zeer bekeken services van zowel de Tuinman als de luitenant-admiraal-generaal in spé het eindsignaal inluiden (25-18).