A-M2020.jpg

Heren 2 verliest de oorlog maar wint de strijd om de garnalen

-Alkmaar- Na het enigszins pijnlijke verlies tegen Reflection een week geleden hadden de Alkmaarders een week later in de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige laaggeklasseerde Wham Wham kans om aan volk en vaderland te tonen dat het slechts een incident was. Helaas bleek het tegendeel waar, want in de wedstrijd tegen de Zwagers kon Alvoco 2 te weinig potten breken (1-3).

elephant_band_aidMet name de afwezigheid van de Olifant en Fluppie laat zich in deze wedstrijd erg gelden. De Olifant had zich enkele weken eerder zijn slurf uit de kom laten slaan met als gevolg dat hij enkele weken uit de welbekende roulatie is. En doordat Fluppie nog altijd Somalische piraten vliegt te vangen in de Golf van Aden is de luitenant-admiraal-generaal in spé gepromoveerd tot middenaanvaller, maar de jongeling mist uiteraard wel vele kilo´s aan ervaring die niet zomaar met jeugdig elan gecompenseerd kunnen worden. Daar bovenop komt ook nog eens de afwezigheid van Natte Plek die vanwege een frontale aanval van miljoenen bacteriën vocht uit alle krochten van het lichaam naar buiten zag sijpelen en daardoor niet in staat was zijn zweet te laten schijnen op de wedstrijd. Zodoende begint de thuisploeg gemankeerd aan de strijd dat te zien is aan het scoreverloop. Keer op keer komen de Alkmaarders op achterstand om vervolgens weer terug te komen om  daarna toch weer het bos ingestuurd te worden. De eerste twee sets gaan daardoor vrij eenvoudig naar Wham Wham (21-25 en 14-25).


In de derde set mag de Neanderthaler eindelijk zijn knots in het hoenderhok gooien en dat leidt meteen tot een positieve flow bij Alvoco 2. Zowel Jip als Janneke heeft na een gezonde gezamenlijke nachtrust de schade van het harde werken in de mijnen van Alkmaar helemaal ingehaald en dat is te zien aan hun spel. De servicepass ligt naar behoren zodat de Neanderthaler zijn ei helemaal kwijt kan en zijn aanvallers gemakkelijk kan bereiken. neanderthalDoordat zijn knots eindelijk goed op temperatuur is gekomen, besluit hij om er dan ook maar gebruik van te maken. Wanneer de Neanderthaler zich klaarmaakt voor zijn spectaculaire service hebben de bezoekers nog geen idee dat dit het begin is van een donkere periode. Een kleine tien punten later zien ze eindelijk kans om de Neanderthaler van de servicelijn weg te jagen. De luitenant-admiraal-generaal in spé werpt in deze fase ook de ketenen van zich af en slaat als de Olifant in zijn harige jonge jaren enkele fraaie punten binnen. Het is meer dan voldoende voor een onverwacht eenvoudige winst (25-14).


In de vierde set pruttelt de wedstrijd gestaag verder. Net als in de eerste twee sets wordt het initiatief gelaten aan de bezoekers en besluiten de Alkmaarders pas laat de motor op volle kracht te zetten (14-19). Toch lijkt het niet te laat te zijn, want op de service van de Pinguïn komt Alvoco 2 zelfs op voorsprong 20-19. Maar in het heetst van de strijd raakt de Alkmaarse motor oververhit en gaat de wedstrijd alsnog verloren (23-25).


Gelukkig hebben Jip & Janneke gastronomische garnalenbitterballen op de Alkmaarse markt op de kop kunnen tikken, zodat de bittere smaak binnen de kortste keren vergeten is. De Pinguïn vertelt spannende verhalen over eenzame verdwaalde zaden die doelloos rondzwemmen in een zak op zoek naar de uitgang die op pijnlijke wijze dichtgemetseld blijkt te zijn. Ondertussen verorberen Pinokkio, Slakkie99, de Tuinman, de Neanderthaler en Jip & Janneke gulzig de smakelijke garnalen die zich verstopt hadden in drie dozijn bitterballen.