meisjes icg.jpg

Habemus papam

-Wervershoof- Na de treurige serie nederlagen hebben de mannen van Alvoco 2 eindelijk weer een overwinning uit het warme hellevuur weten te slepen. In een wedstrijd van bedenkelijk recreatief campingvolleybalniveau werd het een enigszins overtuigende 1-3 winst.

 

Tijdens de lange autorit naar het idyllische Wervershoof staat het geloof centraal. Met de bekendmaking van de nieuwe paus om klokslag 19:05 CET is de spanning te snijden in de wereld der katholieken, want het is uiteraard van essentieel belang om te weten wie het woord Gods gaat verspreiden en belangrijker tot wie de Neanderthaler zijn knots moet verheffen om het geluk aan zijn zijde te krijgen. Nadat de witte rook is opgeklaard en de naam van Zijne Heerlijkheid bekend is geworden, volgt er op het altijd betrouwbare BNR Nieuwsradio een deskundige analyse van een deskundige die teleurgesteld is dat het wederom een Italiaanse spaghettivretende gladjakker blijkt te zijn. Maar dan blijkt dat het Latijn van de deskundige op het potjeslatijnniveau van de lokale apotheker te liggen, want de echte paus blijkt plotseling een onvervalste Argentijnse jezuïet te zijn, die luistert naar de naam Franciscus I, alias Jorge Mario Bergoglio.

 

Wanneer de strijdwagen van Jokertje de stadspoorten van Wervershoof bereikt, hebben de Neanderthaler, Jokertje, Pinokkio en de rest van de goedgelovigen de tijd gehad om het grandioze nieuws even laten te bezinken en tot de nieuwe paus te bidden voor een nieuwe overwinning. Franciscus I blijkt de beroerdste niet te zijn en zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat die overwinning er dan ook meteen komt. Helaas is het niveau van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven, wat dus ook niet gebeurt. Ondanks het feit dat Natte Plek en de warrig leidende en af en toe lijdende scheidsrechter verwoede pogingen deden de hoofdrol op te eisen, maar al met al bleek het onvoldoende om de eindredactie te halen. Alleen de setstanden zijn de moeite van het vermelden enigszins waard (23-25, 25-17, 11-25 en 18-25).

 

De naborrel in de gezellige kantine van het fraaie sportcomplex de Dars verloopt uitstekend voor de Alkmaarders. Binnen de kortste keren staat er al een persoonlijke serveerster klaar om de heren van een natje en droogje te voorzien.Na drie rondes is het de hoogste tijd om de kleedkamer op te zoeken om de goddelijke lichamen van het transpiratievocht te ontdoen en daar blijkt achter de op een kier staande kleedkamerdeur een verrassing klaar te liggen in de vorm van enkele schaars geklede vrouwelijke schepsels...