cmv4feb2.jpg

Pinokkio verstijft op verkeerde moment en op verkeerde plek

-Alkmaar- Het tweede vlaggenschip van Alvoco heeft onder het leiderschap van de uitstekende spelende kapitein luitenant-admiraal-generaal in spé een eclatante 4-0 nederlaag behaald tegen het reeds kampioen zijnde Dinto 2. In een spannende strijd waar de kampioenen verrassend veel moeite hadden om de thuisploeg van setwinsten af te houden wisten de Warmenhuizenaren op de beslissende momenten toe te slaan met als gevolg een op het oog eenvoudige overwinning, maar met Alvoco 2 als duidelijke morele winnaar.

Opnieuw ontbraken de Olifant, die de Franse kunst en cultuur aan het opsnuiven was in Parijs en Fluppie, die nog altijd MIA is nadat hij voor het laatst gesignaleerd is op de Omaanse golfbaan. Maar hun afwezigheid valt amper op in de 1e set. Na een haperende start komen de Alkmaarders langzaam in hun spel en weten volledig tegen de verwachting in heel lang in het spoor van de bezoekers te blijven. Mede doordat de Warmenhuizenaren af en toe dramatisch staan te serveren stromen de punten eenvoudig binnen. Toch herpakt Dinto 2 zich op het juiste moment en pakt het eerste punt (21-25).

Het spelbeeld herhaalt zich in de 2e set waarin de Pinguïn voortreffelijk staat aan te vallen en Slakkie99 na een lang ziektebed langzaam maar zeker zijn geweldige niveau haalt uit de tijd dat hij nog Slakkie1 was en een nog iets gespierder lichaam en een iets hogere spiertonus had. Doordat Alvoco 2 de service van de bezoekers goed onder controle heeft, blijft het lang het betere van spel houden. Maar wederom komt er bij Alvoco 2 op het beslissende moment een kink in de kabel en gaat het tij tegen zitten, waardoor het tij al snel verlopen is en de set opnieuw verloren gaat (23-25).

 

Het spelbeeld herhaalt zich opnieuw in de 3 set waarin nu met name de luitenant-admiraal-generaal in spé zich zelf promoveert tot kapitein luitenant-admiraal-generaal in spé met een zeer productieve servicebeurt die zelfs in de zeer nabije toekomt nog verbeterd zou gaan worden. Maar wederom komt er bij Alvoco 2 op het beslissende moment een kink in de kabel en gaat het tij tegen zitten, waardoor het tij al snel verlopen is en de set opnieuw verloren gaat (20-25).


Het spelbeeld herhaalt zich opnieuw in de 3 set waarin nu Pinokkio de hoofdrol opeist. Een zeer opzienbarende gebeurtenis zeker omdat ook de Cycloop – nu nog spelend zonder groothoekspiegel – zich enkele malen fraai onderscheidt aan het net, de Neanderthaler op Roger Federiaanse wijze een perfecte backhandslice pass aflevert, de kapitein luitenant-admiraal-generaal in spé een nog productievere servicebeurt dan een set eerder in de annalen laat bijschrijven en Slakkie99 enkele formidabele reddingen in het achterveld verricht.

Maar Pinokkio weet al deze momenten moeiteloos te overtreffen door op een stand van 23-23 een volkomen mislukte Warmenhuizer set-up op bijzonder curieuze en karakteristieke Pinokkiaanse wijze de bal zo volkomen mis te slaan dat zelfs de uitvinder van het hotseknotsbegoniavolleybal zich gegeneerd in zijn graf omdraait. Daar waar Pinokkio de bal had kunnen blokkeren, hard had kunnen inslaan, zacht had kunnen inslaan, tactisch had kunnen spelen of talloze andere opties had kunnen kiezen, daar kiest Pinokkio ervoor om de bal half met zijn houten gestel te raken met als gevolg een klassieke oempf en belangrijker de bal die tergend langzaam over de zijlijn flubbert. Even later maakt Pinokkio zijn fout nog even iets erger door de bal vlak voor zijn kreupelhouten benen te laten vallen met een 4-0 nederlaag als resultaat (23-25).