cjun4a.jpg

De Cock en de Moord op de Seksschommel

-Wieringerwerf- In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen hebben de mannen van Heren 2 uitstekende zaken gedaan in het ternauwernood ontwijken van de felonbegeerde P/D-wedstrijden. Waar de nummers 2 en 3, respectievelijk Compaen 2 en VCJ’94 1, al langere tijd geleden hadden bedankt voor deze eer, daar hadden de Alkmaarders alleen in Pinokkio’s stoute dromen rekening gehouden met deze glorieuze eer, maar doordat nu door een overtuigende winst op VCJ’94 1 de tweede positie nog binnen handbereik was, werd er stiekem toch nog op gehoopt. Ondanks dat de wedstrijd onder de hard fluitende scheidsrechter nipt met 3-2 verloren ging, wonnen de mannen wel overtuigend op punten (99-107). Zelfs het optreden van Jip & Janneke in de rol van plasmeester voor Slakkie99 Jr. kan daar weinig in veranderen.

In een gedenkwaardig duel dat vooral in het teken staat van het afscheid van de Pinguïn, die zijn brace aan de wilgen gaat hangen, is het met name de scheidsrechter die zich laat gelden. Met ferm geblaas produceert hij keer op keer schelle tonen uit zijn glinsterende instrument om zo zijn autoriteit te tonen, die hij duidelijk mist tijdens andere momenten in zijn leven. Slakkie99, die fysiek erg goed in zijn vel zit en langzamerhand de vorm van een droogtrommel heeft aangenomen, heeft erg veel moeite met het autoritaire geblaas van de arbitrale eenling, met als gevolg enkele heftige discussies aan het altaar van de fluitist en als ultieme beloning een geelkleurige kaart om mee naar huis te nemen. Na de zoveelste dubieuze dwaling van de man in het wit en de thuisploeg daarmee op matchpoint zet, is het tijd voor de glorieuze aftocht van de Pinguïn die voor de allerlaatste maal in zijn leven het volleybalveld verlaat en plaats maakt voor de luitenant-admiraal-generaal in spé. Even later is het ook meteen gedaan met de wedstrijd, wanneer VCJ’94 1 de bal diep in het Alkmaarse achterveld slaat (15-12).
Het grootste spektakel vindt echter plaats na afloop. Eerst in het sfeervolle crematorium van de volleybalvereniging waar de Cycloop onder het genot van een heerlijk droog plakje cake en later een teampatat (spreek uit: tien patat) vertalen uit de doos oprakelt. Het zijn spannende sages vol met schaars geklede jongedames die wellustig over zeepbanen glijden op zoek naar avontuur.

07-Soap-Slide-2

Maar Pinokkio steelt uiteindelijk toch de show met zijn fantastische telefoongesprek met Liefie achter in de strijdwagen van de Cycloop. Liefie blijkt namelijk een nacht vol met ‘nasty shit’ te hebben meegemaakt. Een nachtje meelopen met de plaatselijke politie bracht haar namelijk midden in een nieuwe aflevering van Baantjer ‘De Cock en de Moord op de Seksschommel’. De redding in de vorm van kruipolie voor de schommel kwam eigenlijk te laat waardoor verwurging al snel een voldongen feit werd. Maar uiteraard is daar nog een diepgaand onderzoek voor noodzakelijk, want als politieagent zit je toch nu eenmaal vast in de realiteit, aldus het clichémannetje. Daarom is het goed om nu alvast een kerstdiner te houden om aan de realiteit te proberen te ontsnappen. Ondertussen stuurt de Cycloop zijn wagen kundig over de N9 door gebruik te maken van de speciaal voor hem aangelegde blindengeleidestreep. Nadat de Olifant en zijn vrolijke vriendjes aandachtig naar de radio luisteren naar een mogelijke mevrouw Neanderthaler is het voor de minderjarige luitenant-admiraal-generaal in spé tijd voor het alombekende oogjes dicht en snaveltjes toe. Korte tijd later arriveert de delegatie in Alkmaar en kan geconcludeerd worden dat het opnieuw een uitermate boeiend seizoen is geweest voor de heren van Heren 2.