Dit jaar zijn we begonnen in een iets andere samenstelling. Tom van den Oever en Jordy Bosman zijn gestopt en David Boekel is overgenomen door Heren 1. Hij was transfervrij dus het heeft ons helaas niets opgeleverd. Heren bedankt voor de afgelopen jaren!

Ons team is inmiddels aangevuld met twee nieuwe mannen t.w. Arjen Brouwer en Peter de Weerd. Beide heren hadden een aantal jaar niet meer gespeeld, maar daar is niets van te zien. Kortom een welkome aanvulling van ons team. Ons team bestaat verder uit:

7. Steven van der Marck (spelverdeler)
  8. Remco van Aarst (buitenaanvaller)
  9. Peter de Weerd (diagonaalaanvaller)
  10. Arjen Brouwer (spelverdeler/diagonaalaanvaller)

Met 2 punten op zak van onze vorige wedstrijd (tegen VVA H1) begonnen we deze week met veel vertrouwen aan onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We waren bijna compleet. Helaas moest Peter verstek laten gaan i.v.m. een schouder blessure. Alvorens we met de warming up konden beginnen kwam Jan Paparazzi ons op de gevoelige plaat vastleggen. Zie het resultaat op de website.

De eerste set begonnen we met Richard, Arnold en Robert op de bank. Robert verkoos zijn rol als coach boven een rol in het veld. Net als Peter heeft ook Robert last van zijn schouder en het leek hem dan ook verstandig om zijn schouder rust te geven. Henk betrad wel het veld. Lange tijd leek het erop dat we dit moment niet meer mee gingen maken, want ook Henk hangt met duck-tape aan elkaar. Kortom deze wedstrijd was erop of eronder voor Henk. Met zijn hand stevig ingetapet ging hij het toch proberen.

Onze tegenstander was een nieuwkomer in de 2e klasse t.w. MBSOV H1. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Eenmaal tegenover elkaar opgesteld kwamen de mannen ons toch wel bekend voor. We zagen een bonte verzameling van clubtenues (WSOV en Zeemacht) aan de overkant. Kortom we hadden hier te maken met een fusie team uit Den Helder. Ook stond er een oude bekende van Alvoco aan de overkant.  Een oud speler van Heren 1 (libero).

In de eerste set werd er uitstekend gepast. Uitblinker in de achterhoede was Niels. Hij stond heel degelijk te passen en te verdedigen. Het spel werd heel gevarieerd  verdeeld door Steven. Remco was als een jonge god de tegenstander aan het bestoken met harde smashes vanaf de buitenkant. Henk had toch teveel last van zijn hand en werd gedwongen met de vuist de ballen te slaan. Met zijn bekende bovenhandse toverballen (rechtdoor diep in het achterveld) verschalkte hij de tegenstander toch keer op keer. Het midden had iets minder geluk, want zijn hadden te maken met een stevig blok van de tegenstander. De set ging helaas verloren met 20-25.

In de 2e set werd Henk gewisseld voor Arnold. De pass was nog steeds van hoog niveau. Arnold was net als Remco de vloer van de sporthal aan het testen. De ene naar de andere meteoor werd afgevuurd op de tegenstander. De tegenstander had overigens elke keer een goed antwoord waardoor de set gelijk op ging. Aan het einde van de set had MBSOV toch weer het beste van het spel en trok de set naar zich toe met 21-25.

In de derde set werd Arjen gewisseld voor Richard. De passing in deze set was ver onder de maat. MBSOV nam dan ook gelijk een ruime voorsprong. Op een gegeven moment keken we tegen een achterstand aan van 8 punten. MBSOV weigerde, door slordig spel, de set snel af te maken. Wij zagen nog mogelijkheden en met vechtlust trokken we de stand nog redelijk recht. Dit koste echter teveel energie. WBSOV maakte op het einde geen fouten meer en trok de set naar zich toe met 19-25.

De laatste set werd Henk weer ingebracht, maar het mocht niet meer baten. De ban was gebroken. Wel maakten we een grote achterstand weer goed, maar MBSOV was gewoon een maatje te groot. Met een setstand van 16-25 werd de werd de wedstrijd verloren met 0-4. De volgende opponent is een oude bekende Dinto H4. Als we de prognose op de Nevobo site mogen geloven maken we geen schijn van kans en zal ook deze wedstrijd worden verloren met 4-0. Dit geeft de burger moet. Nevobo bedankt! Of het werkelijk 4-0 zal worden dat lezen jullie in het volgende wedstrijd verslag.