IVTA1.jpg

Alvoco HS3 tegen Polisport HS1

-ALKMAAR –- Op woensdagavond, 21 maart, stond een belangrijke wedstrijd in het schema van Nevobo voor de heren in de 2e klasse. Alvoco HS3 tegen Polisport HS1. Een zogenaamde 10-punten wedstrijd. Alvoco strijdt om lijfsbehoud en probeert met man en macht de PD plek over te dragen aan een van de directe concurrenten, oa datzelfde Polisport.

De afgelopen weken hebben de Alkmaarse heren, met een kleine hick up er tussendoor tegen de laagvlieger Relay, goed gepresteerd door in 4 wedstrijden 14 punten te vergaren. Probleem is echter dat alle teams die in aanmerking komen voor de PD plek opeens de geest hebben gevonden en allemaal hun wedstrijden winnen. Daardoor is het gat tussen de nummers 6 en 10 (PD plaats) nog maar 6 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Het belooft een spannend slot te worden. De directe degradatieplaatsen zijn al vergeven aan Wieringermeer en Relay.

Bij het tellen van de koppen in de kleedkamer bleek dat de aanvoerder buiten veld, oftewel regelnicht Richard H. een van de twee middens vrijaf had gegeven voor deze avond. Reden hiervoor was dat deze midden bijna alle wedstrijden van dit seizoen gespeeld heeft. Na een kort overleg met zichzelf en in afwezigheid van diezelfde regelnicht, besloot de dienstdoende coach om deze midden, Niels N. alsnog op te bellen om hem op te dragen als de wiedeweerga naar de sporthal te komen. In 15 minuten je tas pakken en van Heerhugowaard naar Alkmaar fietsen is altijd een goede warming up.

Afgesproken werd om met dezelfde opstelling (op het midden na) te beginnen als de wedstrijd ervoor waar een knappe overwinning gehaald werd uit bij Harpoen (nr. 3). Opstelling werd (in willekeurig volgorde): Rich, Steef, Rem, Arni, Ar (niet te verwarren met Arni), Niels en Chiel. De vaste bankzitters van H1 zouden vanavond ook de vaste bankzitters van H3 worden. Men heeft voorgesteld dat deze twee vaste Alvoco bankzitters volgend jaar maar een tweekoppige H4 gaan vormen en in beach vorm de zaal competitie in gaan. Speeltijd gegarandeerd. Dat de heren een stel oude diesels bij elkaar zijn bewees de start van de wedstrijd. De heren zijn doorgegaan met hun warming up na het eerste fluitsignaal waardoor heel snel tegen een achterstand gekeken werd van 1-6. Een time out leek onvermijdelijk en de coach begon te zweten, wetend dat hij met een sterk verhaal zou moeten komen. Gelukkig hebben de heren hem uit de brand geholpen door zelf de denkbeeldige draad op te pakken en puntje voor puntje terug te krabbelen. Bij een stand van 16-16 hebben de Kaaskoppen de Paasveeers ingehaald en zijn ze in deze fase van de set beter aan het spelen. Door twee arbitrale dwalingen op stand 19-20, staat het opeens 19-22, er wordt wat gemopperd en voor men er erg in had was de set voorbij: 20-25.

Voor de tweede set werd Rem ingebracht voor Rich. De rest van de groep bleef staan daar er best goed gespeeld werd. De coach stuurde de mannen het veld op met de bemoedigende woorden: ga eens punten pakken anders ga ik er in! Er werden ook wat tactische aanwijzingen gegeven om het blok van de tegenstander te ontwijken en waar de lege plekken waren. Steef en Arni in beginsel hebben dit goed opgepikt. Steef smeet de bal op hoge tempo naar buiten en Arni viel aan voor dat de blok kon sluiten. De Baard compenseerde zijn gebrek aan lengte door zeer uitgekiend steeds de rechtdoor te zoeken en anders alles via de welbekende handjes uit te slaan. Desondanks het tandje bij, bleven de teams steeds dicht bij elkaar voor wat betreft score. De midden van Polisport liep als een trein. Aangezien treinen vooral hard rechtdoor kunnen, adviseerde de coach zijn middenspelers om hun blok te verschuiven: tikkie naar links! Daardoor was de rechtdoor voor de goed spelende middens van de Schagenaars opeens dicht en begonnen Niels en Chiel aanvallen af te dakken. Halverwege de set is het massaal opgekomen publiek achter de ware afkomst van Chiel gekomen: Oost Indië. Na een overduidelijke netfout van Chiel, dat door de thuis fluitende scheids op het conto van de Schagenaars geschreven werd, heeft Chiel geen enkel gehoor gegeven aan de herhaaldelijke vragen van dezelfde scheids of hij diegene was die het net fout was begaan. Dit bleek een goede zet daar de set met moeite binnen gehaald werd met 25-23.

Helaas voor de vaste Alvoco bankzitters en de inmiddels uitgezwete Rich, heeft de coach besloten om dezelfde zes het veld op te sturen om de rust binnen het team te bewaren. De heren zijn doorgegaan met waar ze gebleven waren. De lepe prikballen van de Bolle werden eindelijk doorzien door onze linksachter en werden knap van de grond gehaald met veel gekreun en gesteun. Steef was er als een kippetje bij om de bal weer op hoge tempo bij zijn aanvallers te brengen die het vervolgens knap afmaakten. Zonder gekke dingen te doen en met veel concentratie is de set hap snap binnengehaald met 25-16 zonder veel opmerkelijke momenten.

Laatste set, zelfde opstelling. De middens, Niels en Chiel, waren eindelijk warm gedraaid en begonnen in het achterveld ook rallyballen te pakken. Dit gaf de gelegenheid aan Steef om op hartelust het speeltuig alle kanten op te verdelen. Rond punt 10 was er een spannend moment. Arni (niet te verwarren met Ar), begon aan een hink-stap-sprong richting de achterlijn. Uiteindelijk was het hem gelukt om de boze geest weg te schoppen en zijn onderbeen prothese weer op zijn plaats te krijgen en de wedstrijd uit te spelen. Na een tactische aanwijzing van de coach die door het team begrepen werd als “Remco wat heb je een mooie baard”, begonnen de heren uit te lopen op Polisport. Steef ging kort daarna naar de grond en de coach dacht aan een tweede hink-stap-springer. Maar gelukkig had Steef gewoon jeuk aan een plek waar je liever niet met je eigen vinger krabt. Ondanks dat Steef zijn spoor achterliet waren de Magnus ridders niet in staat om deze te vinden. Daardoor werd de set vakkundig uitgespeeld: 25-15

Jammer van de eerste set, dan hadden de heren Polisport de PD plek cadeau kunnen geven voor hun lange reis richting Schagen. Nu staan beide teams op gelijk hoogte, alleen heeft Polisport een beter setsaldo. De wedstrijd tegen het al gedegradeerde Wieringermeer volgende week zal gewonnen moeten worden!

Man of the Match: de veel vuil werk opknappende en Steef goed bijstaande Ar.

Speciale dank gaat uit naar de vaste Alvoco bankzitters voor hun uitstekende puntentelling (ondanks dat deze bij de hand gevonden werden door de tegenstander), water dragen en coaching.