MC2-Kampioen.jpg

Buitentraining voor de Selectie-jeugd

Door het verbod om voorlopig in sporthallen te kunnen trainen hebben diverse zaalsporten een alternatief in de open lucht gezocht.  Nu is het voor Alvoco niet haalbaar om al haar trainingsgroepen buitentrainingen aan te bieden. Binnen de nog geldende Corona-regels is dat niet te organiseren.

Een kleinschalig initiatief van trainer Emile Bongers bleek wel te realiseren: trainingen aanbieden voor selectie-jeugd van Alvoco. In samenspraak met de Gemeente werd een buitenlocatie aangewezen in “Het Groene Hart” van Oudorp. Een fraaie locatie met een groot vlak grasveld en omzoomd door hoge bomen.


Er werd een drietal netten geregeld, een flinke hoeveelheid trainingsmateriaal en er schoof een aantal trainers aan: Emile, Leona, Plien en John. Leuk was ook dat Pleun van der Pijl een tweetal keer heeft geassisteerd. Pleun was Alvoco-lid en is twee seizoenen geleden vertrokken om als jeugdinternational op Papendal te gaan wonen en trainen.


Er zijn zeven avonden -in mei en juni- georganiseerd, waarbij slechts één keer de weergoden zich van hun (te) natte kant lieten zien. De trainingen waren pittig. Het spelen op gras voegt daar nog een element aan toe. Maar je bent selectiespeler of niet: het spreekwoordelijke “de stukken uit de vloer eten”, werd vervangen door “de stukken uit het gras happen”.


Leuk initiatief, waarvan het zomaar zou kunnen dat het herhaald wordt. En dan mogelijk de zelfde locatie. Tenslotte is Oudorp de bakermat van VCO, de club die is samengesmolten met Katapult tot het huidige ALVOCO.


De foto’s -gemaakt door Alvocofotograaf Bob- geven een goede impressie van de buitentrainingen.