IVTA2.jpg

Alvoco speelt prachtig slotakkoord

-Alkmaar- Waar de hele competitie door valse noten zaten was het woensdag raak voor de dames van Sydney Paula. Ik een uitstekende wedstrijd speelden ze prachtig en wonnen dan ook verdiend tegen het tobbende Simokos 2: 3-1. Voor het publiek in Sportcomplex Oosterhout ook een opsteker omdat dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen alweer was. Eigenlijk een competitie die veel te vroeg is afgelopen. Maar blijkbaar wil de bond het zo. Alvoco begon sterk aan de wedstrijd en houdt de tegenstander met een goed geoliede opslag flink onder druk. Zo wordt de eerste spannende set binnen gehaald (26-24). Daarna verslappen de Alkmaarse dames wat en is het Simokos weer die de boventoon voert (16-25). In de laatste twee sets voert de thuisclub de druk weer op en slaat genadeloos toe (25-22 en 25-20). Het is alleen jammer dat de goede wedstrijden pas aan het eind van de competitie komen nu het al te laat is en helaas gedegradeerd gaat worden.


Alvoco is tot veel in staat en dat blijkt maar weer als de volgende speelsters het veld in stappen: Steffie Bes, Lisa de Graaf, Lonneke Brakenhoff, Maartje Spaargaren, Naima El Ouahhabi en Sophie Boogaarts. Op de bank namen plaats Mariëlle Thesingh en Janne Voorend.
Alvoco begint goed aan het slotakkoord tegen de nummer 11 van de Promotieklasse: Simokos 2. Door een goede service druk en oplettendheid aan het net komt de thuisclub eerst op een lichte voorsprong. De dames uit Bovenkarspel laten het er niet bij zitten en komen sterk terug (9-13). Het lijkt een avond zoals ze vele te worden maar het zakt niet in de schoenen bij Alvoco en langzaam richten ze zich weer op en bieden de bezoeksters een spannende tegenstand. De Graaf maakt het 20e punt (20-19) door het blok van Simokos handig te omzeilen. Dan volgt er een spannend slot met mooie aanvallen van El Ouahhabi en De Graaf en het is Boogaarts die het laatste zetje mag geven: 26 - 24.

De tweede set start moeizaam voor Alvoco en er is al snel een gat (5-9) maar Alvoco laat zich niet van het veld spelen en richt zich weer op en het is wederom El Ouahhabi die de stand gelijk trekt (14-14). Wat er volgt is een verslapping van het spel aan Alkmaarse kant, zaken lopen niet zoals het moet en het team blijft steken (14-18); tijd voor coach Sydney Paula om een time-out aan te vragen. Het haalt niet veel uit en Alvoco laat deze set aan de bezoeksters: 16 – 25.

Inmiddels is Thesingh in het veld gekomen voor Spaargaren en de opstelling in het derde bedrijf blijft dan ook zo. Op 11-11 komt Voorend in het veld voor Boogaarts. Alvoco ziet Simokos weglopen maar punt voor punt blijft het wel in de achtervolging op het tweede team van Simokos. Met een harde service weet De Graaf het gat weer bijna te dichten (14-16) en ook blokkend met Brakenhoff in de hoofdrol staat Alvoco haar mannetje (16-17). De laatste wissel wordt weer terug gedraaid en Alvoco blijft maar geconcentreerd hun aanvallen afronden en zelfs uit de opslag van Brakenhoff worden nu punten gepakt (19-17). Een hele lange rally in het slotakkoord van de set wordt winnend afgesloten met een harde drie-meter aanval van Brakenhoff (23-19). De opslag van Thesingh is meteen een punt (24-19) maar de bezoeksters weten niet van opgeven en komen vervaarlijk terug (24-22). Het is uiteindelijk weer middenaanvalster Boogaarts die de set in Alkmaars voordeel doet beslissen: 25 – 22.

De vierde set is een kopie van de derde, het is spannend met veel slagenwisselingen en emoties op de tribune zodat het publiek zich prima vermaakt. Voorend komt dan in de ploeg voor Thesingh en weet de pass steeds goed bij de spelverdeelster Bes te brengen. Alvoco staat wel gedurende de hele set met twee puntjes achter maar weet in de slotakkoorden door een harde servicedruk van El Ouahhabi weer op voorsprong te komen (20-18). Deze voorsprong wordt niet meer afgegeven en het is uiteindelijk Brakenhoff die ook deze set mag binnen halen voor de thuisclub: 25 – 20.


Zo wordt op het eind van de competitie wonderwel goed gespeeld door de Alvoco dames, helaas komt het goede spel te laat om degradatie te voorkomen. Met nog één wedstrijd te gaan tegen Spaarnestad op 12 april is Alvoco al gedegradeerd en komt volgend seizoen uit in de eerste klasse.