MC2-Kampioen.jpg

Recreantencompetitie Heiloo, eerste helft seizoen 2011-2012

-Heiloo- Op 17 januari sloot de recreantencompetitie de eerste helft af. In alle 3 poule werd de winterkampioen bekend maar daar zijn nog geen prijzen aan verbonden.

Wel was de kampioen van de B-poule bij de heren bereid om de stap omhoog te doen, Axmeriscota gaat het dus ten koste van Effect 3 een poging doen om een vaste plek in de A-poule te verdienen.

Bij de dames won Oranje Wit van naaste belager VVA en werd daarmee eerste. Op basis van de gescoorde punten hadden ze zich ook een kleine nederlaag kunnen permitteren maar dat geeft toch minder voldoening. Alvoco en Effect 2 haakte de voorgaande speeldag pas af voor de topposities maar die 4 teams maakten er wel een interessante competitie van.

In de A-poule van de heren begon Heilloos op kop maar was al uitgespeeld. Zowel Effect 1 als Mappit passeerden Heilloos. Effect 1 verloor de laatste wedstrijd van de avond van Mappit maar hield voldoende punten over om toch als eerste te eindigen. Het laatste punt viel 5 minuten voordat het licht uitging.

Onderin konden theoretisch nog 4 teams als laatste eindigen maar omdat De Stolp van Effect 3 won (beide teams waren in gevaar) werd Effect daarmee veroordeeld tot een stap terug naar de B-poule. Dit omdat Axmeriscota na het kampioenschap na lang onderling beraad had besloten om de overstap naar de A-poule te maken. Het was wel zuur voor Effect 3 want ze verloren deze avond 2 sets met 25-24.

De B-poule was al eerder beslist, de wedstrijden van deze avond telden niet meer mee maar bevestigden de reeds gepubliceerde eindstand.

 

Nog wat statistieken van de afgelopen 9 speeldagen met in totaal 154 gespeelde wedstrijden.

Het gemiddelde aantal punten per wedstrijd  bij de dames was 41,13, dus een gemiddelde setstand van 25-16.

In de A-poule van de heren was dat 43,91 (25-19) en in de B-poule 42,17 (25-17).

 

Bij de dames werden 4 sets met uitslag 25-24 gespeeld. Alvoco en VVA waren het koelst en wonnen allebei 2 uit 2.

In de A-poule waren het er maar liefst 15. Alle teams hadden 2 of meer van die sets. Effect 1 speelde er 2 en won ze allebei. Alvoco won er 3 van de 4 en Heilloos 3 van de 5. Effect 3 won er slechts 1 uit 5.

Tenslotte de B-poule met 5 van deze sets waarbij Alvoco 2 er 3 uit 3 won.

 

Kortom, Alvoco heeft de beste psycholoog aan de kant staan?

 

We beginnen op 31 januari met de volgende speelronde.

In de B-poule komt Effect 4 (mix team) erbij zodat we 168 wedstrijden een plekje moeten geven.