CMV_03.jpg

Recreantencompetitie Heerhugowaard, eerste helft seizoen 2011-2012

Dit seizoen zitten er in de A en B poule een ongelijk aantal teams, waardoor de organisatie in tegenstelling tot voorgaande jaren het seizoen in tweeën heeft geknipt en er dus twee maal teams kunnen degraderen en promoveren.

 

Ons team heeft in vergelijking tot vorig seizoen een aantal vaste waarden verloren, Lettie van Ree speelt nu competitie in een damesteam en Anja Tan raakte zo zwaar geblesseerd tijdens haar strijd om de winst dat zij noodgedwongen moest stoppen met volleyballen.

Een nieuwe vaste kracht in ons team is Claudia van den Bergh geworden die voorgaande seizoenen al speelde in het tweede team van Alvoco recreanten in Heerhugowaard. Zij behoort samen met Lies tot onze vaste setuppers.

Coen is, na het vertrek van Lettie, onze trainer geworden. Hij trok een nieuw aanvalsplan uit de kast waarbij oude ingesleten patronen doorbroken moesten worden. De opzet gaat voortaan over rechts zodat er vanuit het midden en links aangevallen kan worden. In één zin opgeschreven, maar in de praktijk een zeer moeilijke beproeving. De eerste seizoenshelft liepen wij zo met onze posities te goochelen dat wij een gemakkelijke prooi waren voor welke tegenstander dan ook. Volkomen terecht eindigden wij dan ook onderaan de ranglijst. Degradatie bleef uit, omdat een ander team graag wilde degraderen, zodat wij toch in de A-poule konden blijven.

Coen’s systeem begint door te sijpelen in onze speelwijze en als wij verslappen dan staat hij langs de kant om in de time-out één en ander recht te zetten. Het wordt door ons team zeer gewaardeerd dat hij op zoveel speelavonden van ons zijn gezicht laat zien. Een biertje na doet Coen niet, na afloop van het laatste fluitsignaal is hij weer gevlogen.

Scheidsrechters delen zo af en toe complimenten uit over onze speelwijze en moedigen ons aan om door te gaan. Wij zijn dit ook zeker van plan, nu de punten nog. Volgens Coen snappen wij het spelletje inmiddels maar hebben wij af en toe een gebrek aan concentratie en geven dan de wedstrijd weg. Ik kan hem daar geen ongelijk in geven. De sfeer binnen ons team leidt hier overigens niet onder, we mopperen wel eens wat, maar na afloop is dit ook weer snel vergeten.

 

Twee weken geleden is er zowaar een nieuw lid komen trainen; John. Een man voor de toekomst zodat continuïteit gewaarborgd blijft.