Wedstrijdverslag NIVO – Alvoco MA1

Wedstrijdverslag NIVO – Alvoco MA1 van 17 februari
‘De terugkeer van Tricha’

MA1 nog steeds ongeslagen dankzij wilskracht en doorzettingsvermogen MA1 is bezig met een historisch seizoen. Ze spelen in de hoofdklasse (staan ongeslagen bovenaan), deden mee met NOJK, spelen vrijdag de ¼ finale van de beker competitie en spelen nog in het Holland Top Jeugd toernooi. Afgelopen woensdag werd opnieuw gewonnen, dit keer van NIVO. Een tegenstander die nieuw is in de hoofdklasse. Alvoco staat bovenaan en NIVO staat onderaan dus volgens de scorebord journalistiek een eenvoudige overwinning zou je zeggen.
Ik dacht ook dat het een ideale wedstrijd zou zijn om Tricha na een lange afwezigheid door een blessure weer wat wedstrijdritme op te laten doen. Dat viel dus flink tegen….

De service liep bij ons minder goed waardoor de tegenstander niet genoeg onder druk werd gezet. Ze waren extreem taai in de verdediging en goed in het plaatsen van de bal. Aanvallend waren we duidelijk beter met keiharde smashes door en langs het block (Samantha en Esmee), over het block en vanachter de 3meter (Janne) en snelle aanvallen door het midden (Lieke en Luka).
Helaas speelde we voor een groot deel tegen onszelf met onzuivere passing waardoor het moeilijk werd voor Aniek om goede ballen te set uppen.
In de eerste 2 sets kwamen we daardoor achter te staan, maar inmiddels is dit team erg sterk geworden in het psychologische spel. Op cruciale momenten werd er of iets simpeler of iets gemener gespeeld waardoor we punten pakten en de tegenstander een mentale tik kreeg. Met doorzettingsvermogen werd een bijna verloren set toch nog binnen gesleept (respectievelijk 28-30 en 23 – 25). Janne en Linde blonken weer uit in gemene prikballen en Aniek ging zich te buiten aan doortikballen.
Zoals gezegd was dit de eerste wedstrijd voor Tricha sinds een enorm verzwikte enkel een paar maanden geleden. De eerste twee ballen gingen fout in de passing en de eerst twee smashes in het net, maar daarna ging ze weer los. Verbaal en in de verdediging deed ze weer zeer actief mee en ook de smashes begonnen weer te lopen; hard langs het block of via de handen uit. Esmee lost een block op door er gewoon hard door heen te slaan of extreem gemeen de bal op rechts voor neer te leggen. Luka was op dreef met een stuk of 6 kill blocks.
In de 3e set was de concentratie even weg en kregen we de service niet onder controle.
Er waren ook wat ballen waar we door gefopt werden (via de net rand bijvoorbeeld). Helaas was dit tij niet meer te keren en dus werd de set verloren (25-21). Toen werd het dus cruciaal om het sentiment weer om te buigen en de 4e set te pakken. Dat ging gelukkig heel goed omdat Alvoco ook een heel fysiek sterke ploeg heeft die het inmiddels gewend is om lange, spannende partijen te spelen. Die ervaring maakte het verschil. Aniek varieerde heel goed met de set ups waardoor er veel variatie in de aanval zat waardoor de tegenstander moeite had met blokkeren en verdedigen. Hilarisch was het moment waarop Janne op de dia doorkwam en de bal snoeihard op de 3 meter lijn sloeg omdat er geen block hing. Ik zag toen 3 meiden van de tegenstander naar hun coach kijken met op hun gezicht de vraag: “Mag dat”? en “Wat moet ik daar dan tegen doen coach?”
Gewonnen (14-25) dus met 1-3 en dus nog steeds ongeslagen. Nog een winstpunt voor ons is dat Tricha wel 3 sets kon spelen en geen last van haar enkel kreeg. De komende wedstrijden kunnen we dus weer volledig op haar rekenen. De eerst volgende thuiswedstrijden zijn op 26 en 27 februari: 26 feb is om 19:00 de ¼ finale van de bekercompetitie 27 februari is om 13.30 de derby tegen Compaen (staan 2e, Alvoco 1e). Vorig seizoen verloren we steeds nipt van Compaen, maar nu willen we dat graag rechtzetten. De wedstrijd vrijdag gaat om de beker competitie en verliezen betekent het einde, winnen betekent de ½ finale. MA1 is de eerste in de Alvoco geschiedenis die dit op hoofdklasse niveau bereikt. We hopen dat er veel eigen publiek op de tribune zit om aan te moedigen want daardoor hebben we eerdere wedstrijden ook kunnen winnen.