Alvoco MA1 laat Compaen en kampioenschap ontsnappen?

-Alkmaar- Zaterdag 26 maart stond er weer een derby op de agenda tegen Compaen. Dit is altijd een beladen wedstrijd omdat er veel meiden in spelen die vriendinnen zijn van de meiden van Alvoco en omdat het de grote concurrent is voor het kampioenschap.
Alvoco was in de competitie lange tijd ongeslagen en eerste in de stand. Helaas werd een maand eerder de thuis wedstrijd tegen Compaen verloren. Die wedstrijd gaven we na een 1-0 voorsprong uit handen omdat we geen antwoord hadden op hun midden aanval (1-3). Vandaag was er dus iets goed te maken.
Deze keer waren we vast besloten om een betere partij te spelen. Enkele tactische ingrepen en een in het zonnetje doorgenomen wedstrijdplan moesten zorgen dat op de midden positie het verschil gemaakt zou worden. Dat gebeurde ook, en hoe!
De belangrijkste aanvalster van Compaen werd direct bij haar eerste aanval met een hard kill block afgestopt. De sfeer zat er gelijk lekker in. Het hele team speelde beter dan in de thuiswedstrijd. Het 5 koppige Alvoco publiek dat was meegereisd liet goed van zich horen en kreeg een fantastisch gevecht te zien.
We kwamen helaas toch 1-0 achter, maar maakte wel weer gelijk 1-1. Daarna stoomde Alvoco door maar gaf toch de set weer uit handen. De voorsprong verdampte na enkele netfouten en foute services.
Voor de 4e set pompten we onszelf nog een keer op en pakten weer de leiding. Er werd vooral erg goed verdedigd. We lieten ons niet foppen door prikballen en zelfs de harde ballen werden uitstekend verdedigd met katachtige reflexen. Andersom wisten we Compaen af en toe gek te maken met geplaatste balletjes waar ze niet bij konden. De middenaanvallers hadden we helemaal in onze zak met bijzonder veel killblocks en ook veel blocks die net geen direct punt op leverden. We hadden ook de meeste aanvalsvariatie met 3 meter ballen en set ups achterover. Helaas haperde de service nog regelmatig. Maar met 2-2 werd een 5e set afgedwongen en we voelden dat we in een flow zaten en de meeste kans op een overwinning hadden. Helaas is dat geen garantie.... Weer werd er slecht geserveerd, opstellingsfouten gemaakt en veel te wild aangevallen terwijl er ook aan de kant van Compaen een sterk dubbel block op buiten werd gezet. Eindstand dus helaas 3-2, maar iedereen had genoten.
Dit was een wedstrijd waar ik het als coach voor doe. Ik heb echt staan genieten van zoveel beleving en goed volleybal. Na de wedstrijd was mijn stem weg, net als bij de reservespeelsters. Ook de supporters van Compaen vonden het een geweldige wedstrijd dus iedereen had een goede dag.

We zijn helaas niet meer ongeslagen maar kunnen nog wel 1e worden. Dan moeten we wel alles winnen en hopen op punten verlies van Compaen. We gaan ons daarom vol richten op de wedstrijden tegen VIP (de huidige nummer 3) om in ieder geval de 2e plek veilig te stellen.
We hebben wel weer laten zien dat MA1 bijzonder goed kan volleyballen. Helaas loopt het seizoen ten einde. We komen nog 3x in actie in de competitie en nog een keer op Holland Top Jeugd om te strijden voor plek 5 t/m 8.
Op 16 en 23 april hopen we ons publiek nog een keer te vermaken in de Oosterhout en met jullie steun nog een keer te vlammen om zo een prijs te pakken.