Alvoco meisjes MA1 geven winst uit handen

-Alkmaar- De eerste wedstrijd van het seizoen voor de meisjes MA1 was meteen een pittige tegen de meisjes van De Boemel. In het verleden was De Boemel altijd een lastige tegenstander, dus de MA1 moest direct vol aan de bak. Daarnaast is de opstelling door het vertrek van Kaira naar Dinto op een aantal plaatsen gewijzigd. Lisa en Naima spelen nu op de buiten positie en Linda doet de spelverdeling. Verder zijn Anna en Wendy bij het team gekomen die respectievelijk op midden en diagonaal spelen. Ook wordt dit seizoen voor het eerst met een libero gespeeld. Deze plaats wordt door Mari

De wedstrijd begon goed voor Alvoco. De eerste set werd namelijk vrij eenvoudig binnengehaald met 25-22. Ook de tweede set liep alles naar wens en deze werd dan ook met 25-20 gewonnen. De derde set begon goed met een 10-4 voorsprong, maar daarna kwam De Boemel onverwachts goed terug. Tot het eind van de set ging het vrij gelijk op, maar De Boemel wist met 22-25 de winst naar zich toe te trekken. Dit was ook meteen de ommekeer in de wedstrijd. Want hierna pakte De Boemel ook de vierde set met 16-25. De wedstijd moest dus worden beslist in de vijfde set. Deze set ging weer redelijk gelijk op, maar helaas konden de meisjes MA1 de wedstijd niet winnen. De Boemel pakte de winst met een 11-15 eindstand in de vijfde set.

De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Dat beloofd wat voor de rest van de competitie. Het vertrouwen moet bij de meisjes MA1 nog een beetje groeien, omdat er veel op een nieuwe positie staan. Maar als iedereen meer vertrouwd is met de nieuwe opstelling, dan gaat het vast weer een leuk seizoen worden.