NI_01.jpg

Seizoensoverzicht MA2

Nu de wedstrijden zijn afgelopen kunnen we mooi terugkijken hoe de verschillende teams het hebben gedaan dit seizoen.
Ik wilde een (wat onbekend) team in de schijnwerpers zetten: MA2.

Dit seizoen werd er een team samengesteld van meiden die qua volleybal ervaring enorm uit elkaar lagen; sommigen 8 jaar ervaring en anderen 1 maand, of nog nooit een wedstrijd gespeeld tot 3e plek behaald in Taiwan en alles wat daar tussen zit. De meiden uit dit team zitten ook nog eens in hun examen jaar dus het beloofde een interessant seizoen te worden in de 2e klasse.

Vanaf de eerste wedstrijd werd met het 5-1 systeem gespeeld (dat is met slechts 1 spelverdeler en pass op rechtsvoor). Dat leverde schitterende taferelen op waarbij iedereen in het team rond rende op zoek naar de plek waar ze moesten staan, daarbij 'irritant gehinderd door een bal die door het andere team werd geserveerd'... De sets werden dan ook met verschrikkelijke standen verloren. Toch bleef de sfeer in het team heel goed omdat de doelstelling was dat we vooral aan onze eigen groei zouden werken en totaal niet bezig zijn met winnen of verliezen. De bedoeling was in de eerste helft van het seizoen te zaaien en in de tweede helft te oogsten.
Andere teams begrepen er niks van want Alvoco won nooit, maar had wel elke wedstrijd iets te vieren: iemands eerste goede service, eerst block, goede set up achterover, block dekking op orde, positie wissels goed gedaan, meer dan 10 punten gehaald, meer dan 20 punten etc. etc.
Echt grappig werd het toen we na 3-0 achter de laatste set wonnen (onze eerste ooit) en juichend in het veld stonden zodat de tegenstanders ons bij het handen schudden feliciteerde (met ons 3-1 verlies). Iedere keer hadden we een leuke wedstrijd omdat we beter waren geworden en iets geleerd hadden.

En toen kwam de 2e seizoenshelft. Daarin werden steeds meer sets en zelfs hele wedstrijden gewonnen. Het was ook leuk om te horen van de tegenstanders dat we erg gegroeid waren en dat ze tegen ons spannende wedstrijden hadden gespeeld (bijv. 2-2 tegen de koploper). Er was zelfs een team dat al onze spelerspassen goed wilde controleren omdat ze niet geloofden dat dit het zelfde team was als dat uit het begin van de competitie!

Nu het seizoen af is kijk ik als coach terug op een geslaagd seizoen waarin er heel veel progressie is gemaakt. Ook de invalsters uit de B1 (Sandra Vos, Terry Rutte en Lisa Aaldijk) hebben het heel goed gedaan en pasten direct in het team en lieten zien dat ze snel kunnen groeien.
Volgend jaar stoppen de meeste meiden van A2 bij Alvoco (velen gaan studeren). Ik hoop dat ze het volleybal virus nu te pakken hebben en doorgaan met volleyballen en dan over een paar jaar weer terugkomen naar Alvoco.

Bedankt voor alle lol meiden en veel succes met het eind examen en vervolg studie!
Barry Peters
Coach MA2