cmv4feb.jpg

Vierde Internationaal Volleybaltoernooi

4e Internationale Volleybaltoernooi Alkmaar na de kerst van start

Het 4e Internationale Volleybaltoernooi Alkmaar (4th IVTA) wordt gehouden op 28 en 29 december. Er zullen 8 teams met elkaar gaan strijden om de eerste plaats. Hieronder bevinden zich 3 buitenlandse teams en 5 regionale talententeams, waaronder Alvoco uit Alkmaar en Dinto uit Warmenhuizen. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Oosterhout met de finalewedstrijd op vrijdag 29 december rond 15:30 uur. Publiek is van harte welkom om deze spannende wedstrijden bij te wonen en de teams aan te moedigen. Op de live stream zijn alle wedstrijden van veld twee te volgen.

Op donderdag 28 december en vrijdag 29 december zullen 8 meisjesteams onder 17 jaar met elkaar de strijd aangaan in Sporthal Oosterhout aan de Vondelstraat te Alkmaar. De teams komen naast Nederland uit België, maar ook twee sterke college-teams uit Amerika. De lijst van de deelnemende teams ziet er als volgt uit:

  • Amerika: Northern Lights uit Burnsville, Minnesota; twee teams
  • België: Bovoc Bouwel uit Bouwel
  • RTC Groningen uit Groningen
  • BeBetterTeam uit Drechtsteden
  • Dinto uit Warmenhuizen
  • Sportjeal uit Amsterdam
  • Alvoco uit Alkmaar

De Alkmaarse volleybalvereniging Alvoco organiseert het toernooi vanuit de clubgedachte “Presteren vanuit Plezier”. Zij wil deze jeugdteams laten ervaren hoe het is om internationale toernooien te spelen en bovendien een gezellig en leerzaam intercultureel evenement mee te maken. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers uit Alkmaar en omgeving.

Ondanks afzeggingen van enkele buitenlandse teams is de vierde editie van het toernooi nog altijd goed bezet, mede door het zeer sterke college-team, Northern Lights uit Minnesota (USA). De Amerikaansen zijn met maar liefst twee teams vertegenwoordigd om het kampioenschap van vorig jaar te verdedigen en zijn voor de vierde keer aanwezig. Ook de nummers twee van vorig jaar, RTC-team uit Groningen, is van de partij. En wat zal nieuwkomer Bovoc Bouwel uit België brengen, kunnen zij zich mengen in de strijd om de bovenste plaatsen? Vrijdag 29 december zal in de namiddag duidelijk zijn wie de nummers 1, 2 en 3 zijn.

De toegang tot Sportzaal Oosterhout is gedurende het 4th International Volleyball Tournament Alkmaar gratis. Informatie is te vinden op de website van het toernooi: www.ivta.nl.