MB1 op weg naar kampioenschap?

Zaterdag 14 maart speelde we onze 5e wedstrijd. Dit keer gingen we op bezoek bij MBSOV in Den Helder.

De vorige wedstrijd was en paar weken geleden dus de meiden hadden er weer erg veel zin in.

In de voorbespreking hadden we afgesproken vooral veel te variëren in de aanval en druk te zetten met geplaatste services. Van onze kant werd sterk geserveerd waardoor er veel directe punten gemaakt werden en de tegenstander niet tot aanvallen kwam. Als die dan kwamen dan hadden we een goed blok en een attente verdediging voor de prikballen. Helaas is er in die zaal geen ruimte voor een aanloop dus Luka kon geen sprongservice doen en moest improviseren met een floatservice.

Ook de buitenaanval was lastig omdat het veld ook niet heel breed was. De set uppers hebben juist veel getraind op goed ver buiten opzetten en ik gaf nu dus juist de opdracht om de set ups iets korter te houden want Samantha, Britt en Marieke konden anders niet goed slaan. De middenaanval liep bij Linde en Luka ook heel goed. Volgende keer mogen de set uppers (Tirza, Wieneke en Emma) nog meer de set up achterover en met de 3 meter aanval experimenteren want midden en buiten dat gaat prima. Vooral Marieke scoorde op de buiten positie met een afwisseling van diagonaal en rechtdoor geslagen ballen. De passing liep bij iedereen wel goed en zeker bij Samantha en Marieke.

Britt maakte veel punten met haar korte service. Speciale vermelding voor de service beurt van Wieneke in de laatste set waarbij ze 13 punten op rij maakte! Niet allemaal een direct punt maar wel allemaal goed geserveerd.

De meiden speelden ook echt als een team en waren gretig; ze maken wat dat betreft echt stappen de laatste maanden. Ze hielden hun focus en gedrevenheid om ook echt alle 4 de sets te winnen omdat ze weer eerste wilde staan in het klassement. Die killer mentaliteit is nodig om kampioen te worden want Dinto is ook sterk bezig en zit ons op de hielen.

We staan nu weer bovenaan met 2 punten voorsprong en moeten nog 2x tegen de nummer 2 spelen dus hebben alles in eigen hand. Nu belangrijk om goed te oefenen en beter te worden, zoveel mogelijk punten pakken zodat we een marge hebben als we tegen nummer 2 moeten spelen. De volgende wedstrijd is zaterdag thuis bij Alvoco weer tegen MBSOV. We hebben weer wat tactische zetten in gedachten om er weer een 4-0 overwinning van te maken…..