MB1 hapert door zenuwen

-WarmenhuizenZaterdag had MB1 een voorschot kunnen nemen op het kampioenschap in een rechtstreeks duel met de nummer 2 van de competitie. Zenuwen stonden echter n de weg. Er moest zelfs gewerkt worden voor een gelijk spel.

MB1 staat 1e en moest voor de eerste keer deze seizoenshelft tegen Dinto (staat 2e). Zeker in een uitwedstrijd met veel Dinto publiek is dat lastig.

De start was best goed en de eerste set werd gewonnen maar er werd niet zo gedomineerd als in andere wedstrijden. Dit kwam met name door een haperende service.

In de 2e set moest er echt een tandje bijgeschakeld worden op een 11-3 achterstand. Na de time-out werd de achterstand knap ingelopen maar de set werd toch verloren. In deze set verloren we meerder punten door beslissingen van de scheidsrechter (voetfout niet gezien, gestolen bal, bal die uitgegeven werd) maar je moet natuurlijk vooral kijken naar wat er bij jezelf fout ging en dat was collectief slecht serveren. Dinto kreeg hierdoor een veel punten en ook nog hoop op winst want ook de 3e set werd gewonnen.

Daarna echter rechtten de Alvoco meiden de rug en lieten zien waarom zij toch kampioen gaan worden: ze bleven positief en sportief, gingen voor elke bal, varieerden met de aanval en scoorden met kill blocks.

Zo was Alvoco toch de morele winnaar en staat nog steeds boven aan met 2 punten voorsprong. Alvoco en Dinto moeten allebei nog 2 wedstrijden waarvan de laatste weer tegen elkaar. Beiden hebben dus nog alle kans om kampioen te worden.

Hopelijk kunnen wij de marge zaterdag uitbouwen.

Volg de strijd en moedig MB1 aan op 11 april in de Oosterhout en 18 april in Alkmaar Noord.