MB1-17-18.jpg

MB1 - Winnen voor de eer!

Vorige week werden we eerder dan gedacht kampioen en dus telde deze wedstrijd op 18 april tegen de nummer 2 niet echt meer mee.

 

We hadden echter nog wel iets recht te zetten van de vorige wedstrijd tegen dit team die we met heel slecht spel tot een 2-2 stand brachten. Deze wedstrijd ging dus om de eer en om duidelijk te maken dat we niet toevallig kampioen waren geworden. Bovendien wilde we ons dit seizoen ontwikkelen in het domineren van een wedstrijd en met 4-0 winnen. Dat ging tot nu toe heel goed, maar nog nooit tegen Dinto.

We begonnen direct met 0-2 achter, maar daarna gingen we beter spelen en kwamen we voor te staan.

We waren nu veel beter aan het serveren en dat maakte wel verschil. Dinto kwam niet aan aanvallen toe en anders hadden we altijd nog een goed blok. Mooi moment was toen een van de Dinto speelsters een gil van angst slaakte toen er een blok boven haar verscheen die een bal op haar hoofd dunkte. Hoewel we niet heel goed speelde was het wel steeds goed genoeg om niet in de problemen te komen. En dan is het wachten op het moment dat de tegenstander gaat forceren….. Na de 2e set gebeurde dat inderdaad en daar maakte we gebruik van. We hadden ook weer voordeel van ons luidruchtige thuispubliek in de 4e set.

Wat ik een gaaf moment vond voor Lynn was dat ze de derde set afrondde met een sprongservice.

 

 

 

Marieke was eigenlijk ziek maar wilde perse nog even meespelen voor het kampioensgevoel. Zij mocht er dus in de 4e set weer in en speelde prima (mooie slimme smashes).

We sloten af met duidelijke set standen en 4-0 op het bord. Ongeslagen kampioen. Punt gemaakt, lijkt mij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen nog spelen op Holland Top Jeugd en dan is het seizoen voorbij.

 

Helaas kan niet iedereen daar aan mee doen, dus zeg ik nu:

Goed gedaan meiden! Jullie zijn beter geworden, hebben lol gehad en een prijs gewonnen.

Ik vond het leuk om jullie coach te zijn dit jaar.

 

Heel veel plezier volgend jaar.

Barry