Archief

Alvoco HS1 bekert verder

-Krommenie-

Alvoco begon uitstekend aan de wedstrijd. Vooral de goed spelende diagonaalspeler Bas Tuijnman bracht in de beginfase veel punten op het bord. Op blokkerend en aanvallend gebied vielen de ballen allemaal op de juiste plek, waardoor de Alkmaarders eenvoudig naar een comfortabele voorsprong konden uitlopen (4-9). Mede door het feit dat ook de rest zijn taken naar behoren uitvoerde, bleef het goede spel gehandhaafd in het verloop van de set. De thuisploeg kon er weinig tegen inbrengen en kon in de eindfase uiteindelijk alleen nog maar verder het hoofd buigen (17-25).

In de 2e set was de concentratie weer enigszins verslapt, zodat Clam Dyke het initiatief over kon nemen. De thuisploeg kon plotseling wel de gaten in de verdediging van de Alkmaarders vinden en liep daardoor verdiend uit naar een fikse voorsprong (14-8). Thijs Linschoten werd in deze fase van de bank gehaald om kortstondig buitenaanvaller Bas Grondhuis af te lossen en Alvoco kwam puntje voor puntje terug in de set. Op setpunt voor de thuisclub werd met een tactische bal de set uiteindelijk toch binnengehaald door Clam Dyke (25-23).

Alvoco was vervolgens weer helemaal bij de les om de avond toch positief af te sluiten. Met Linschoten in de ploeg voor Erwin Roosjen begonnen de Alkmaarders met volle overtuiging aan de 3e set en kon het goede niveau van de 1e set terugvinden. Doordat de pass onder leiding van libero Sorawut Schotsman ook goed lag, kon spelverdeler Witte zijn aanvallers gemakkelijk vinden, die vervolgens ook hun punten scoorden. De set ging dan ook zonder veel moeite naar de uitspelende formatie (16-25).

Dit beeld zette zich door in het 4e speldeel, maar in de beslissende fase kwam de thuisploeg wel weer sterk terug. Alvoco had zich dit seizoen al in soortgelijke situaties bevonden, waarin steeds aan het kortste eind werd getrokken. Met dit in het achterhoofd kwam er enige spanning op de ploeg te staan, die getracht werd weggenomen te worden middels een time-out. Dit bleek goed uit te pakken, want hoewel het 1e matchpoint nog verspeeld werd, was het bij de 2e wel direct raak. Thijs Linschoten had de eer om de wedstrijd binnen te slaan (23-25).