Archief

Alvoco HS1 kansloos ten onder

-Alkmaar- Alvoco heeft weinig kunnen uitrichten in de thuiswedstrijd tegen het sterke Martinus 3 . Na het goede, maar verloren bekerduel tegen regiodivisionist Huizen, werd tegen de Amsterdammers eveneens met 1-3 verloren. De Alkmaarders zagen alleen in de 3e set kans om het de tegenstander echt moeilijk te maken en die set werd ook enigszins tegen de verwachting gewonnen.

Alvoco begon tegen Martinus 3 minder overtuigend dan in de bekerwedstrijd. De absolute concentratie was minder aanwezig, wat ook gevolg had in het spel. De thuisploeg had veel moeite om in het spoor van de Amsterdammers te blijven, die vrij eenvoudig een voorsprong op het bord zetten. De Alkmaarders kwamen maar moeizaam in hun spel en zagen de uitspelende formatie gemakkelijk de set binnenhalen (15-25).
Ook in de 2e bleek Martinus 3 het betere van het spel te hebben. Op aanvallend gebied werd er eenvoudiger gescoord, maar vooral op blokkerend gebied werd het verschil gemaakt. Alvoco had moeite de gaten in de verdediging van de tegenstander te vinden, waar de uitploeg daarentegen de punten snel kon binnenslaan (20-25).

Het leek daardoor een eenvoudige overwinning te worden, aangezien de Amsterdammers ook in de 3e set lange tijd het betere van het spel hadden. Pas halverwege de set, toen de strijd al gestreden leek, bleek Alvoco uit een ander vaatje te kunnen tappen. Plotseling werden de aanvallen van Martinus 3 stevig geblokkeerd en ook aanvallend maakte vooral Bas Tuijnman het verschil door enkele moeilijke ballen vol overtuiging te scoren. In de slotfase