Dit overzicht bevat wedstrijdverslagen van verschillende seizoenen van de CMV teams. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Deze pagina toont de artikelen die zijn geplaatst over de pupil van de week bij de seniorenwedstrijden.

Deze pagina toont de artikelen die zijn geplaatst over de pupil in the Spotlight

We vragen onze pupil ook om bijgaande vragenlijst in te vullen zodat we het aan het verslag kunnen toevoegen.

Een paar seizoenen geleden zijn we (lees afdeling CMV) gestart met de club van 100!! Het is de bedoeling dat kinderen gaan toetsen en steeds een hoger aantal te halen. Ze beginnen met 10 en eindigen uiteindelijk bij de 100. Elke keer als ze een stap verder komen mogen ze een sticker uitzoeken en opplakken.

Op deze site worden de programma's en resultaten getoond van Cool Moves Volley en C-junioren in de speelkern Alkmaar. Deze speelkern maakt deel uit van Regio West en omvat de plaatsen Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langendijk, Warmenhuizen en Hensbroek.

De teams spelen op zaterdagmorgen, afwisselend in de thuishal van de deelnemende verenigingen. Om de zaterdag spelen de CMV teams en de C-junioren. In de vakanties wordt geen competitie gespeeld.

De spelregels voor de 6 niveaus kunnen vanaf de Nevobo site gehaald worden.

Zie voor meer informatie: NeVoBo Speluitleg

Foto's van de wedstrijden zijn te vinden in het Fotoboek onder Jeugdvolleybal Alkmaar.

De sites van de deelnemende clubs in onze speelkern:

 

Op deze pagina worden de programma's en uitslagen vermeld. De programma's worden na de speeldag weer verwijderd.

De programma's zijn in pfd formaat toegevoegd om ze eenvoudig te kunnen afdrukken.

Uitslagen van het vorige seizoen zijn te vinden in het archief door te filteren op "CMV".

Op deze pagina worden de programma's en uitslagen vermeld.

De programma's worden na de speeldag weer verwijderd.

Verslagen van het vorige seizoen zijn in het archief te vinden door te filteren op "C-junioren".

Alvoco is per 1 augustus 2007 de officiële opvolger van Katapult en VCO Alkmaar. Met het samengaan van deze twee verenigingen is DE volleybalclub van Alkmaar ontstaan. Alvoco heeft momenteel ruim 240 leden en heeft een competitie, recreanten en jeugdafdeling.

Dames 1 speelt dit seizoen (2022-2023) in de eerste klasse met een mix van jeugd en ervaren speelsters.

Het eerste herenteam speelt in de eerste klasse met een sterk team en met de blik omhoog gericht.

De vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling met meer dan 100 leden die in verschillende klassen hun wedstrijden spelen.

Voor de jonge jeugd (t/m 12 jaar) hebben we een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom hebben we speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel. Wanneer de jeugd Cool Moves Volley speelt dan is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te spelen. Ook worden er door de Nevobo samen met verenigingen CMV toernooien georganiseerd.

Bedankt voor het aanmelden als vrijwilliger voor het International Volleyball Tournament Alkmaar. Wij houden u in de komende tijd op de hoogte van het toernooi.

Sport verbindt, dat is de gedachte achter de International Children’s Games 2015 (ICG) 

De ICG is het grootste multi-sport jeugdevenement ter wereld en verbonden aan het Internationale Olympisch Comité (IOC). Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, uit ruim veertig verschillende landen, hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met het publiek. Alkmaar is de eerste stad in de Benelux dat de ICG mag hosten, een unicum dus! Alkmaar treedt hiermee in de voetsporen van wereldsteden als Sydney, San Francisco, Athene en Bangkok. Zelf stuurt Alkmaar ook al jarenlang een eigen delegatie naar de Spelen toe. Kijk ook op de site van de ICG organisatie 

Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomt Alkmaar meer dan 1500 sporters van 12 t/m 15 jaar oud, afkomstig uit zo’n 75 steden wereldwijd. Zij doen mee aan de 49e editie van de Spelen en komen uit in atletiek, golf, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal op locaties in Alkmaar. Op de ICG-Alkmaar website staat informatie over alle sporten. 

Alvoco heeft de eer om het zaalvolleybal te mogen organiseren. Er is een groep clubleden die deze taak op zich heeft genomen en sinds eind vorig jaar aan het werk is voor dit evenement. Plaats van handeling: Sporthal Oosterhout. De speeldagen zijn vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni. 

Het ICG-team van Alvoco:

Esther Kiewitt, Jan Boogaarts, Bob Dijksen, Gerard Witte, Barry Peters, Niels Nijstad en John Jonkers

Alvoco heeft een grote recreantenafdeling die wekelijks in verschillende sportzalen actief is. De groepen zijn verdeeld in heren recreanten en dames recreanten. Tijdens de speelavonden wordt aandacht besteed aan de techniek en worden onderling vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.

Er spelen ook teams in de recreantencompetities in Heiloo (op dinsdagen) en in Heerhugowaard (op donderdagen)

 

 

De teams van eerdere seizoenen zijn te vinden in het archief met de toevoeging van bijv. 2008/2009. Door hierop te filteren worden alle teams van dat seizoen getoond.

In het fotoboek zijn verschillende verslagen van belangrijke wedstrijden te vinden. Daarnaast zijn ook foto's van de georganiseerde toernooien en andere evenementen beschikbaar. In het archief kan eventueel gezocht worden naar oudere fotoboeken.

Met een tablet of smartphone is het fotoboek niet te openen omdat shockwave niet wordt ondersteund. Door op de regel van het item te gaan staan, de snelkoppeling te kopiëren en te plakken in de browser kan dit omzeild worden.

Omdat onlangs de layout van de fotoboeken website is veranderd, zien sommige fotoboeken er nu anders uit. Door 2 maal op de eerste foto te klikken worden achtereenvolgens de eerste foto vergroot en daarna kun je via een pijltje maar rechts alle foto's afspelen. In de oude layout kun je ook vergroten door op de eerste foto te klikken, daarna direct op het pijltje naar rechts om alles af te spelen.

De agenda geeft de verdeling aan van scheidsrechtersbeurten, bardiensten en zaaldiensten. Op wedstrijddagen (woensdag en zaterdag) worden zaaldienst en bardienst door hetzelfde team verzorgd.

De instructies voor de zaaldienst en bardienst worden aan de aanvoerders verzonden.

Scheidsrechtersbeurten worden aan een team of aan persoon (niet spelend) toegewezen. Wedstrijden van  Heren 1 worden door de Nevobo ingedeeld, dat zijn doorgaans scheidsrechters van buiten de club. Bij toewijzing aan een team moet in onderling overleg het werk verdeeld worden

Alvoco organiseert verschillende toernooien en evenementen. De komende tijd staan de volgende gepland:

Glow in the Dark toernooi (niet in 2017)

 

Daarnaast zijn er nog vele andere toernooien vanuit andere volleybal verenigingen, voor een compleet overzicht, zie de site van de Nevobo.

In deze rubriek wordt een overzicht gegeven van alle nieuwsberichten van Alvoco. Naast belangrijke mededelingen zijn hier ook oproepen en toernooi aankondigingen te vinden. In het archief kan eventueel gezocht worden naar oudere nieuwsberichten.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Heren 1. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van de recreantenteams. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Meisjes MC1. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Jongens JB1. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Meisjes MA2. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Meisjes MB1. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Dames 4. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Heren 2. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Heren 3. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Dames 1. In het archief kan gezocht worden naar verslagen van voorgaande seizoenen.

Dit overzicht bevat alle wedstrijdverslagen van het huidige seizoen van het team Meisjes MA1. In het archief kan gezocht worden naar