CMV Alvoco 8, 28 maart in Alkmaar

Zaterdag was de laatste speeldag van de CMV. Aan het begin van de ochtend stonden de meiden van Alvoco 8 op een gedeelde 5e plaats en konden ze nog met een schuin oog naar het podium kijken.

Om half tien klonk de zoemer in de Oosterhout en mochten de meiden beginnen. Ze stonden te popelen en hadden er heel erg veel zin in.

 

De 1e wedstrijd tegen Ardea 7 begon Anouck aan de kant. Na een minuut of vijf keek de coach eens naar rechts en zag dat Anouck nog altijd naast hem stond, ondertussen stond er al 3-0 op het scorebord voor Alvoco 8 en er was aan onze kant nog geen fout gemaakt. Na een iets mindere periode kwam Ardea terug tot 3-2, maar uiteindelijk stond er 8-2 op het scorebord. Missie 1 geslaagd.

Na 15 minuten pauze was onze tweede wedstrijd en Dinto 14 was onze nieuwe tegenstander. Dit was een ongelooflijk goede en ontzettend spannende wedstrijd. Aan beide kanten van het net werd vol overgave gespeeld en als er al een foutje werd gemaakt dan werd dit weer ongedaan gemaakt door een mooie actie van een van de spelers. We hadden vooraf tegen elkaar gezegd dat we vandaag in ieder geval een wedstrijd van Dinto wilden winnen en het leek er op dat dit wel eens onze kans zou gaan worden. Ik weet niet meer exact hoe maar het gebeurde uiteindelijk dan toch, de zoemer klonk met een 2-1 voorsprong voor Alvoco 8. De meiden hadden het geflikt!!!! Winst tegen Dinto, geweldig!!

Om dit moment te vieren en om de lange pauze van drie kwartier door te komen gingen we met zn allen naar de kantine voor een drankje en een zakje snoep, zou een podiumplaats dan toch nog tot de mogelijkheden behoren??

Wedstrijd 3 was tegen Dinto 12, een heel slim team die alle hoeken van het veld zoekt en benut. Helaas was aan onze kant van het net de concentratie en de scherpte een beetje verdwenen en werd er van deze meiden (die later op de dag de terechte kampioenen bleken te zijn) met 5-1 verloren. Op zich niks aan de hand, een wedstrijd verliezen is niet erg, nog twee te gaan en alles was nog mogelijk.

Meteen na de verloren wedstrijd tegen Dinto moesten we aantreden tegen Ardea 6. Dit team hadden we dit seizoen al meerdere keren verslagen dus vol goede moed begonnen we aan deze vierde pot van de dag. De wedstrijd was heeeeeeeeeel erg spannend, maar als ik als coach eerlijk moet zijn ook heeeeeeeeel erg slecht van onze kant. De meiden deden nog steeds hun best, maar de fut en de scherpte was er uit. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en de coach stond met zijn handen in zijn haar…… Op de een of andere manier lukte het ons niet om de situatie om te keren en toen het eindsignaal klonk stond er helaas 4-3 op het scorebord voor de tegenstanders. Jammer maar helaas, de coach was er schor van geworden en de meiden hadden ook wel door dat het erg lastig ging worden om een beker of een medaille te winnen.

 

Om de pijn te verzachten maar weer naar de kantine gegaan voor een drankje en tijdens deze pauze werd er nog door Indra getrakteerd omdat ze die dag daadwerkelijk jarig was!! Nogmaals van harte Indra!! Hartstikke goed dat je er gewoon was ondanks je 9e verjaardag. Daarna volgde het slotstuk tegen Alvoco 7. Deze hadden net een hele lange pauze gehad van 7 kwartier en waren in de tussentijd even wezen zwemmen bij Chris thuis. Gelukkig waren ze weer op tijd terug en kon de wedstrijd op tijd beginnen. Er werd aan beide kanten heel leuk gespeeld en na een 3-1 voorsprong voor Alvoco 7 die net even wat slimmer speelden kwam Alvoco 8 toch nog terug in de wedstrijd. 3-3 met nog 1 minuut te spelen en aan de overkant moest de ene na de andere speler het veld uit, nog twintig seconden te gaan en aan onze kant van het net nog vier meiden. Aan de overkant alleen Thijs nog in het veld. Wij serveren en…….. helaas, een uit-service, krijgen we nog een tweede kans??? Thijs pakt de bal en kijkt ook naar de klok en als een echte prof begint Thijs aan zijn voorbereidingen om de bal te serveren en hij weet dit zo te rekken dat op het moment van zijn laatste service die keurig over het net gaat, de laatste zoemer klinkt….. Einduitslag 3-3…..  Een prima uitslag gezien de tussenstand, maar er had zeker meer ingezeten.

 

Daarna konden we bij Gerard de vaantjes ophalen en moest ik de meiden vertellen dat ze niet op het podium waren geëindigd. Desondanks ben ik hartstikke trots op Anouck, Iris, Annemijn, Esmee en Indra. Na 10 wedstrijden kon de balans worden opgemaakt, 5 gewonnen, 5 verloren en 1 gelijk. Met als resultaat een 5e plaats in de eindrangschikking.

Vooral de 1e twee wedstrijden van deze laatste dag werd er echt fantastisch als team gevolleybald, als ze dit niveau de hele dag hadden volgehouden waren ze zeker op het podium geëindigd. Kortom, het zit er zeker in, maar het komt er nog niet altijd helemaal uit.

 

Op 30 mei gaan we nog een keer knallen als team bij het Glow In The Dark toernooi in Alkmaar en volgend jaar gaan we het op een hoger niveau proberen. Ik zal er dan weer bij zijn als coach en ik vond het in ieder geval een heel geslaagd seizoen.

 

Meiden, bedankt!!!