CMV Alvoco 3, 13 februari in Noord-Scharwoude

- Alkmaar - De dag voor de wedstrijd kwam het slechte nieuws dat Senna ziek was en ons team dus incompleet zou zijn. Gelukkig konden we zonder veel moeite Nanou lenen uit Alvoco 10.

Nanou speelt een niveau lager, maar mijn oog was al vaker op haar gevallen omdat ze naast een zeer goede service ook een enorme doorzetter is en voor iedere bal gaat. We waren ingedeeld in een nieuwe pool met twee teams van Relay en een oude bekende uit niveau twee, Dinto 15. De eerste wedstrijd was tegen Relay 8 met naar mijns inziens wel heel oude meiden erin. Op zo'n klein veld is het dan al snel vol en zijn de lege plekken moeilijk te vinden. Wij waren zeer goed op dreef, ballen werden goed geserveerd, de toetsen gingen omhoog en vangen lukte bijna altijd. Er ging heel veel goed maar helaas lukte het niet om te winnen.

 


Het blijft toch heel moeilijk om heel onvriendelijk de bal te gooien daar waar de tegenstander niet is (we gooien de bal gewoon recht in iemands armen, liefst met een boogje). Kortom we zijn nog te lief. Wedstrijd twee was tegen Relay 7, ook al wat ouder en duidelijk langer in niveau 3.


Afgelopen twee wedstrijddagen hebben we ook tegen deze meiden gespeeld en gingen dan met behoorlijk verlies weer van het veld af. Deze keer was dat héél anders, sterker nog; we begonnen met een twee nul vóór en waren duidelijk de sterkste. Helaas begonnen toen de schoonheidsfoutjes ons op te breken, gooiden we in het net, huh... En waren we weer te lief voor de
tegenstander. Toch was er weer veel goeds te zien in ons team. Het toetsen gaat echt met sprongen vooruit, er stond een zekerder team en héél belangrijk; we hadden er lol in. Iedere goede bal werd van genoten, de fouten stapten we overheen en leerden we van. De wedstrijd eindigde op 2-4 verlies maar met dit resultaat waren we zeer tevreden.

Wedstrijd drie was tegen Dinto 15 waar we in niveau 2 maar niet van konden winnen. Het team had ook nog versterking gekregen van een oud Relay speelster én haar moeder. We mochten spelen op het hoofdveld en waren super scherp. Alles lukte, de toetsen waren top, lekker hoog en goed te vangen en zelfs het gooien ging iets gemener dan daarvoor. Wellicht heeft te maken met de tegenstander, van Dinto winnen smaakt toch altijd nét iets zoeter, maar we speelden of ons leven er vanaf hing. Met trots kan ik dan ook zeggen, we hebben ze verslagen! De laatste wedstrijd was weer tegen Relay 8 waar we nu iets harder tegen gevochten hebben maar helaas weer niet van konden winnen. We hebben op een speeldag nog nooit zo veel wedstrijden verloren
maar we hebben ook nog nooit zó goed gespeeld.

Mede dankzij de inzet van Nanou, binnenkort zijn er contractbesprekingen.

Jantine