CMV Alvoco 8, 28 Januari Noord-Scharwoude

 

Zaterdag speelde we voor het eerst in niveau 4, met helaas maar een deel van het team, Morgan en Tjomme moesten verstek laten gaan.

Daar stonden we dus klaar zonder wissel om zes wedstrijden te spelen. Lux was de voorliggende week behoorlijk ziek geweest en twijfelde dus heel erg of ze de service over het net zou kunnen krijgen. Die twijfel zat haar de eerste wedstrijden behoorlijk dwars en het lukte dan ook slecht. Na veel bemoedigende woorden van de coach met een afsluitende “Yes you can”, ging het ziende ogen beter en lukte het zelfs om herhaaldelijk haar drie service beurten te behouden, erg knap!!

De groep begon wat gespannen aan de eerste wedstrijd maar al snel werd duidelijk dat we niet voor niets een niveau hoger zijn gaan spelen, het ging gewoon lekker. Ballen werden gecontroleerd getoetst en goed gevangen. De setup werd snel gedaan, veel beter dan enkele van onze tegenstanders (2 seconden in Warmenhuizen is véél langer dan bij ons). De setup werd ook een paar keer verrassend naar achter gedaan, helaas verraste dat ons eigen team ook, maar het was goed om te zien dat er niet helemaal op save gespeeld werd maar dingen geprobeerd. Het bovenhands doorspelen ging ook al enorm goed. Danique wist al met veel kracht de bal naar de overkant te spelen, op plekjes achterin het veld en vlak langs de lijn, daar hadden de tegenstanders vaak geen antwoord op. Chris has verschillende ballen bovenhands, met zijn rug naar het net, achterover over het net gekregen. En Michelle was erg secuur met al haar ballen zowel haar toetsen die heel goed geplaats zijn als haar bovenhandse ballen naar de tegenstander. De eerste twee wedstrijden hebben we dan ook mooi kunnen winnen.

De derde wedstrijd liep iets minder gunstig voor ons en stonden we snel achter. Gelukkig lieten we het hoofd niet hangen en gingen door met ons eigen spel en wisten we er een gelijke stand uit te slepen. De vierde wedstrijd werden we wat dwars gezeten door de traagheid van de tegenstander waar je dan zelf al snel in mee gaat. Maar ook nu kwamen weer als winnaar uit de bus. Na vier wedstrijden achter elkaar gespeeld te hebben, kregen we één wedstrijd pauze. Na de pauze moesten we nog twee wedstrijden tegen tegenstanders die al geruime tijd op dit niveau spelen. We trokken ons enorm op aan het niveau van de tegenstander en stonden als ware professionals te spelen. Lange spannende rally’s waren het gevolg waarin wij helaas iets vaker aan het kortste eind trokken.

Het was fantastisch om te zien dat het team al zo goed samenspeelde, iedereen z’n plekje wist te vinden en er gewoon al heel leuk gevolleybald werd. Na deze twee wedstrijden heb ik ze even bij me geroepen om ze te complimenteren met dit resultaat, erg goed. Bij het verlaten van het veld laat Michelle weten dat ze nu al weer zin heeft in de training van vrijdag, en ik geloof dat dat precies is wat voor ons allemaal geldt, we vinden het gewoon super leuk.

 

Een trotse trainer/coach,

Jantine