Luka’s Dagboek Deel 1

Luka, gefeliciteerd met jouw selectie voor het team dat gaat spelen op de International Children Games in juni in Alkmaar! Kun je eens vertellen wanneer je met volleybal begonnen bent?


Dat was zo’n 7 jaar geleden toch ik met een vriendin mee ging naar een training bij Alvoco. Daarvoor deed ik aan tennis en turnen maar ik was opzoek naar een nieuwe sport en volleybal vond ik direct een leuke team sport. Het is lekker actief en ik leer steeds weer iets nieuws. Ik speel bij Alvoco in de B1.Ja want je bent nu geselecteerd om op de International Children Games te spelen namens Noord Holland. Hoe is dat gegaan?

In de krant las ik iets over de ICG die elk jaar in een andere stad over de hele wereld gehouden worden. De afgelopen spelen waren in Australië en nu is Alkmaar in juni de stad waar het gehouden wordt. Er stond dat er selecties gedaan zouden worden om een team met meiden uit heel Noord Holland samen te stellen en dat leek me zo gaaf. Een internationaal toernooi tegen hele goede teams spelen voor eigen publiek, hoe cool is dat? Ik heb me aangemeld voor de selectie training hoewel ik dacht geen kans te maken omdat ik best wel jong ben (13).


De selectie was heel spannend maar ook leuk. Er waren 80 meiden op af gekomen. Er waren heel veel trainers van Jeugd Oranje om ons te trainen en aantekeningen te maken en daar werd ik toch wel zenuwachtig van. Saskia van Hintum (trainster van Jong Oranje) maakte de uiteindelijke selectie.
Soms moesten we hele vreemde oefeningen doen (zie filmpjes op de website/facebook van het Regionaal Talenten Centrum Alkmaar) en soms ook hele moeilijke om te kijken hoe snel je leert en hoe goed je luistert. Tot mijn verrassing zat ik bij de eerste selectie van 20 meiden. Uiteindelijk mogen er maar 8 meedoen in het team dus kwamen er daarna nog twee speciale trainingen in Amsterdam om er weer 8 uit de 20 te selecteren. Dat waren leuke trainingen maar ook weer spannend want met elke bal wil je laten zien wat je kan.

Het was ook een leuke groep om mee te trainen en inmiddels wilde iedereen de selectie halen dus we waren fanatiek. Gelukkig hoorde ik aan het einde van die tweede training dat ik door was. Ik ben zo blij! Straks gaan we in de hal van Alvoco spelen tegen teams uit Slovenië, Canada, Israël en nog een paar andere landen. Wij hebben een goed team dus ik denk dat het spannende wedstrijden worden.


Hoe gaan jullie je daar op voorbereiden?

Net als veel van de meiden in die selectie train ik elke week 4 keer en in april beginnen we met een extra ICG training op zondag. Het is een fanatieke groep met een leuke coach en trainer dus ik heb er veel zin in.


Zou je af en toe kunnen laten weten hoe de voorbereidingen gaan?

Ja, hoor dat doe ik graag. Misschien horen we binnenkort ook hoe het straks zal gaan tijdens de ICG (slapen we allemaal in een soort “olympisch dorp”) en hoe het wedstrijdschema er uit ziet. In april starten we met de trainingen dus daar ben ik zelf ook heel benieuwd naar.

Achterste rij (vlnr): Christophe George (trainer/coach), Sophie van Os, Linda Schipper, Luna Brandt, Jill Cornet en Anouk van Geenen (assistent-coach).
Voorste rij (vlnr): Luka Peters, Heidi Homburg, Yaelle Henry en Jill Doodeman