Club Informatie

Katapult en VCO zijn niet meer, leve Alvoco! (1 augustus 2007)

Om maar meteen te beginnen met de start van het seizoen op 1 augustus 2007, geeft dit een prima beeld hoe met name de technische zaken aan het einde van het vorig seizoen (2006-2007) zijn opgepakt en zijn ingevuld.

Zoals elk jaar is het ook nu weer een lastig karwei gebleken en het heeft nogal wat moeite gekost om in ieder geval het trainersbestand op peil te krijgen. Gelukkig is het ons gelukt om voor elke trainingsgroep een prima trainer/trainster te vinden en daar zijn wij als vereniging bijzonder blij mee om zo’n potentieel aan goede trainers te hebben en dit moet het komende seizoen weer te merken zijn aan de sportieve prestaties van de teams.

Verder is er in september een bestuurswisseling geweest en hebben de leden zich tijdens de algemene ledenvergadering uitgesproken en zijn akkoord gegaan met een volledig nieuw bestuur. Het is een bestuur geworden uit louter volleyballers, die verschillende kwaliteiten hebben en elkaar prima aanvullen. Het is in mijn ogen een mooie mix van enthousiasme, gedrevenheid, ervaring en durf. Op het bestuurlijke vlak zullen wij de komende jaren nog de nodige ervaring moeten opdoen, maar daar gaan wij uitkomen en kunnen gelukkig altijd met onze vragen terecht bij het “oude” bestuur.

Fris zijn wij het seizoen gestart in nieuwe tenues; het heeft even tijd gekost maar uiteindelijk kunnen wij als vereniging trots zijn op de nieuwe outfit. Bijzonder vind ik het dat er een aantal vrijwilligers binnen de club het in een relatief tijd zo goed voor elkaar hebben gekregen, dank hiervoor. Daarnaast hebben we voor zowel Dames-1 en Heren-1 een shirtsponsor gevonden. Dames-1 heeft naast de nieuwe shirts ook nieuwe trainingspakken van Elizabeth Fysiotherapie. Heren-1 is in het nieuw gestoken door Stef Swart.

Ook bijzonder is dat een aantal andere vrijwilligers het binnen een aantal weken voor elkaar heeft gekregen om de website waar U dit artikel op leest volledig opnieuw op te zetten en in te delen, bravo mannen, klasse !

Nu wij het toch over vrijwilligers hebben, we zijn erg blij met de vrijwilligers die wij nu hebben en het zijn er al veel maar helaas nog niet genoeg. Willen jullie iets voor de vereniging doen, dan  zijn er verschillende mogelijkheden te vinden op de site onder het kopje vacatures, kijk even misschien zit er iets bij wat je leuk vindt om te doen, het kan eenmalig, 1 keer per maand of een klus voor elke week, van alles voor elk wat wils.

Sinds het afgelopen seizoen gaan we onder de nieuwe naam Alvoco door het leven. Een eerste seizoen wat wisselende sportieve prestaties kende, succes aan de dames kant met een tweetal promoties en aan de herenkant een minder jaar met tweetal degradaties. Een nieuwe start onder de naam Alvoco waar twee volleybalbolwerken uit Alkmaar een nieuwe start maakten.  Twee grote clubs die een begrip zijn in Alkmaar zowel in het heden als het verleden die vorig jaar de handen in elkaar hebben geslagen en verder door het leven gaan als 1 grote Alkmaarse volleybal combinatie.

Een huwelijk tussen twee volleybalverenigingen met een lange historie en die nu een nieuwe club zijn met een “eigen” sportcomplex en eigen kantine. Een grote vereniging die ruim 250 leden heeft en op alle vlakken mee kan, een mooie recreatieve club volleyballers, veel competitie spelende leden en een bloeiende jeugd afdeling. Een vereniging die in sommige opzichten aan zijn tax zit maar aan de andere kant nog genoeg mogelijkheden heeft om nog verder uit te groeien in zowel de breedte als de top.

Het sportieve beleid is al jaren gericht op een gezonde mix van breedte- als prestatievolleybal. Op dit moment met wisselend succes, zoals al eerder gememoreerd de dames/meisjes kant gaat prima de heren/jongens kant zal de komende jaren weer moeten groeien, de jongste jeugd daarin tegen gaat uitstekend er is veel aanwas van circulatiejeugd en mini’s.